Temeljem Sporazuma o poslovnoj suradnji s najvećom pršutanom u našoj županiji (Trbounje), tvrtkom BELCOM d.o.o. iz Drniša, u završnoj
provedbi je Projekt istraživanja tehnoloških i fizikalno-kemijskih svojstava pancete. U okviru Projekta su naše studentice “Prehrambene tehbologije”, Ilijana Kalat i Issabela Vejin, obavile obveznu stručnu praksu, te bile uključene u provedbu Projekta iz kojeg će izraditi i svoje završne radove pod mentorstvom dr. sc. Ive Ljubičić, prof. struč. stud., dr. sc. Andrijane Kegalj, prof. struč. stud. i dr. sc. Marine Krvavice, prof. dr. sc.
U okviru navedenog Projekta provedena je stručna edukacija 11 senzornih analitičara (ocjenjivača) sukladno ISO normi 8586, od strane Laboratorija za senzore analize poljoprivredno-prehrambenih proizvoda Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Time je Veleučilište osnovalo Panel za senzornu analizu trajnih suhomesnatih prozvoda s ciljem daljnjeg razvijanja aktivnosti u području senzorne analize hrane i u konačnici uspostave specijaliziranog laboratorija za senzoru analizu hrane.