info@veleknin.hr
Petra Krešimira IV 30, 22300 Knin

STUDIRAJ NA VELEUČILIŠTU
''MARKO MARULIĆ'' U KNINU!

PREDNOSTI STUDIRANJA U KRALJEVSKOM GRADU KNINU
s2
s3
s4
s5
s6
s1

Prednosti studiranja u kraljevskom gradu Kninu

Jeste li ikada zamišljali kako bi bilo studirati u jednom od najstarijih gradova u Hrvatskoj, ali i u Europi, u kraljevskom gradu koji leži na sedam rijeka i okružen je s devet planina? Knin, osim bogate povijesti, nudi i brojne prirodne ljepote. Dinara, Krčić, Šarena jezera, NP Krka samo su dio prirodnog bogatstva kninskog kraja. Knin je savršeno okruženje za sve ljubitelje prirode i planinarenja, raftinga, trekkinga, biciklizma i motociklizma-quadcrossa. U okolici Knina moći ćete uživati u čak 13 uređenih biciklističkih ruta.

Slobodno vrijeme možete iskoristiti i za jahanje, a ljubitelje sporta oduševit će i činjenica da se u Kninu nalazi novouređena prva kružna atletska staza u županiji, te mnogobrojni sportski klubovi. U Kninu djeluje i mnoštvo civilnih udruga koje nide raznovrsne programe i aktivnosti, kao i neformalne edukacije.  Ni noćni život nije monoton, tu su pub kviz Narodne knjižnice Knin i svirke u popularnim kninskim kafićima. U prosincu ćete morati dobro organizirati vrijeme za učenje, jer “Advent u Kninu” donosi pregršt događanja i odličnih koncerata.

Studijski programi na Veleučilištu

https://www.veleknin.hr/wp-content/uploads/2023/12/trgovinsko-poslovanje.jpg

TRGOVINSKO POSLOVANJE S PODUZETNIŠTVOM

STRUČNI PRIJEDIPLOMSKI STUDIJ | 3 godine | 180 ECTS bodova
https://www.veleknin.hr/wp-content/uploads/2023/12/prehrambena-tehnologija.jpg

PREHRAMBENA TEHNOLOGIJA

STRUČNI PRIJEDIPLOMSKI STUDIJ | 3 godine | 180 ECTS bodova
https://www.veleknin.hr/wp-content/uploads/2023/12/poljoprivreda.jpg

POLJOPRIVREDA KRŠA - BILJNA PROIZVODNJA

STRUČNI PRIJEDIPLOMSKI STUDIJ | 3 godine | 180 ECTS bodova
https://www.veleknin.hr/wp-content/uploads/2023/12/stocarstvo.jpg

POLJOPRIVREDA KRŠA - STOČARSTVO KRŠA

STRUČNI PRIJEDIPLOMSKI STUDIJ | 3 godine | 180 ECTS bodova
https://www.veleknin.hr/wp-content/uploads/2023/12/ENTREPRENEURSHIP.jpg

EKONOMSKI I NORMATIVNI OKVIR PODUZETNIŠTVA

STRUČNI DIPLOMSKI STUDIJ | 2 godine | 120 ECTS bodova

Upisi u prvu godinu
na Veleučilištu ''Marko Marulić'' u Kninu

Studijski program Trgovinsko poslovanje s poduzetništvom bio je moj glavni razlog studiranja na  Veleučilištu. Za razliku od ostalih fakulteta nudio je jedinstven program koji me je odmah privukao. Posebno bih istaknuo susretljivost profesora te individualan pristup prema svakom studentu, kao i međusoban odnos svih kolega koji je zaista poseban, usudio bih se reći primjer pravog zajedništva i obitelji. Odluka o studiranju u Kninu bila je ključna stvar i velika prekretnica u mom životu, stoga moram priznati da je studij nadmašio sva moja očekivanja.

DARKO GAMBIROŽA
https://www.veleknin.hr/wp-content/uploads/2023/12/darko.jpg

Na studij Prehrambene tehnologije Veleučilišta ‘’Marko Marulić’’ u Kninu upisala sam se 2005. godine. Mogućnost studiranja u gradu u kojem inače živim imalo je ogromne prednosti, a uz izvrsne predavače bio je put ka uspjehu u daljnjem školovanju i karijeri. Nakon završenog stručnog studija na Veleučilištu upisala sam se na Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu smjer Agroekologija – Mikrobna biotehnologija u poljoprivredi te sam u redovnom roku završila i te dvije godine studija. Uz razne Erasmus razmjene i edukacije stekla sam puno iskustva u struci. 

MILIJANA BRADAŠ MARINKOVIĆ
https://www.veleknin.hr/wp-content/uploads/2023/12/milijana.jpg

Veleučilište u Kninu sam izabrao zbog programa koji je odgovarao mojim interesima i zbog blizine moga posla pa sam mogao paralelno raditi na OPG-u i studirati. Tamo sam dobio osnovna znanja koja su mi kasnije koristila u vinogradu i podrumu, a i stekao neke vrijedne kontakte. Diploma mi je dosta dobro poslužila za natječaje za EU fondove i koncesiju za zemljište, gdje sam bolje kotirao.  I danas sam vezan blisko uz Veleučilište tj. surađujemo na razne načine.

ANTE SLADIĆ
https://www.veleknin.hr/wp-content/uploads/2023/12/ante.jpg

Moram priznati da sam na Veleučilištu stekla vrlo kvalitetno znanje koje sam poslije upotpunila kada sam upisala Agronomski fakultet u Zagrebu i to smjer Proizvodnja i prerada mlijeka, koji se nadovezao na znanje s Veleučilišta. Uvidjela sam da mi je Veleučilište dalo veliko znanje kad sam došla na Agronomski fakultet i vidjela da uopće ne odskačem od ostatka kolega koji su završili i prve tri godine na istom fakultetu.  Toplo preporučujem svima da se upišu jer će steći veliko znanje koje im je dobar korak unaprijed za daljnji magisterij na nekom od sveučilišta u Hrvatskoj.

SANDRA MANDINIĆ
https://www.veleknin.hr/wp-content/uploads/2023/12/sandr.jpg

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas upisom vaših kontakt podataka u obrascu ili nam se obratite na priložene kontakte.

KONTAKT OBRAZAC

  https://www.veleknin.hr/wp-content/uploads/2023/11/logo-gray.png
  Petra Krešimira IV 30, 22300 Knin
  OIB: 13664089430
  IBAN: HR7424070001100148180 | SWIFT: OTPVHR2X

  PRAVNA NAPOMENA

  Pratite nas:

  Molimo da prilikom korištenja sadržaja s ove mrežne stanice, postavite povratnu poveznicu na izvor. 

  Sva prava pridržana © Veleučilišta “Marko Marulić” u Kninu