info@veleknin.hr
Petra Krešimira IV 30, 22300 Knin

Objave

NOVOSTI, NATJEČAJI, NABAVA, ERASMUS

Terenska nastava – Vinarija Volarević, Rasadnik Prud, ENNA Fruit d.o.o. Otkupni centar Opuzen, OPG Moro

23.12.2023.

Dana 29. studenoga 2023. godine pod vodstvom naših nastavnika, v. d. pročelnice odjela Prehrambena tehnologija Emilije Friganović, mr. sc. Ljiljane Nanjara, Tomislava Svaline i dr. sc. Borisa Dorbića, studenti stručnih prijediplomskih studija Prehrambena tehnologija i Poljoprivreda krša — Biljna proizvodnja posjetili su Vinariju Volarević i Rasadnik Prud u Metkoviću, Otkupni centar Opuzen tvrtke ENNA Fruit d.o.o. iz Zagreba te OPG Moro u Otoku kod Sinja.

Rasadnik Prud je obiteljski obrt koji se bavi već dugi niz godina proizvodnjom sadnog materijala (sadnica maslina, sadnica agruma, voćnih sadnica, sadnica mediteranskog bilja, loznih cijepova i ukrasnog bilja). Svoju proizvodnju razvija na površini od 8 ha od čega 4000 kvadratnih metara plastenika i staklenika.

Vinarija Volarević se prostire na više od 600 kvadratnih metara, a oslanja se na najmodernije tehnologije, kontrolirane procese fermentacije te tradicionalne metode odležavanja vina u hrastovim “barrique” bačvama. U vlastitom laboratoriju provode analize vine. U sklopu vinarije nalazi se i prostor za kušanje vina. Posjeduju vlastite vinograde na kojima uzgajaju autohtone hrvatske sorte kao što su Plavac Mali, Tribidrag, Pošip, i Maraština.

Otkupni centar Opuzen tvrtke ENNA Fruit d.o.o. iz Zagreba opremljen je za prijem i pripremu različitih vrsta voća i povrća, a najčešće su to mandarina, lubenica, jagoda i kupusnjače. Prostire se na 11.000 kvadratnih metara, a 6.000 kubičnih metara prostora je kondicionirani prostor. Posjeduju najmoderniji kalibrator za mandarine kapaciteta 35 tona u satu.

OPG Moro u Otoku kod Sinja se bavi ekološkom proizvodnjom bilja i žitarica te proizvodi mlinske proizvode i prerađevine koje se baziraju na sirovinama od povrtnih i ratarskih kultura, voćaka i ljekovitog bilja.

U suradnji Veleučilišta s Alumni klubom ovoj terenskoj nastavi prisustvovala je predsjednica Alumni kluba Milijana Bradaš Marinković.

Zahvaljujemo svim kolegicama i kolegama u navedenim poslovnim subjektima na toploj dobrodošlici i profesionalnosti.

 

 

https://www.veleknin.hr/wp-content/uploads/2023/11/logo-gray.png
Petra Krešimira IV 30, 22300 Knin
OIB: 13664089430
IBAN: HR7424070001100148180 | SWIFT: OTPVHR2X

PRAVNA NAPOMENA

Pratite nas:

Molimo da prilikom korištenja sadržaja s ove mrežne stanice, postavite povratnu poveznicu na izvor. 

Sva prava pridržana © Veleučilišta “Marko Marulić” u Kninu