Objave

NOVOSTI, NATJEČAJI, NABAVA, ERASMUS

Sudjelovanje na projektu “Flat Bread Mine” Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

06.03.2025.

Peti i završni plenarni sastanak projekta FlatBreadMine (Flat Bread of Mediterranean area; INnovation & Emerging process & technology) održan je 20. veljače 2025. u Bariju, Italija.

FlatBreadMine projekt je dio PRIMA programa, a njegov je cilj unaprijediti tehnologiju proizvodnje tradicionalnih tankih kruhova kroz inovacije poput:
✔️ Primjene bezglutenskih i drugih nekrušnih žitarica
✔️ Fermentacije kiselim tijestom
✔️ Korištenja enzima
✔️ Naprednih tehnoloških rješenja (ultrazvuka, vakuum pečenja, novih dizajna miksera).

Na projektu je sudjelovala  i naša profesorica mr. sc. Ljiljana Nanjara, koja je i koautorica jednoga od niza vrijednih znanstvenih radova proizašlih iz ovoga projekta. Rad je objavljen u prestižnom znanstvenom časopisu “Foods”:

Voučko, B.; Čukelj Mustač, N.; Nanjara, LJ.; Drakula, S.; Grgić, T.; Ćurić, D.; Novotni, D. Fermentation Performance of Carob Flour, Proso Millet Flour and Bran for Gluten-Free Flat-Bread. Foods 2024, 13, 3458. https://doi.org/10.3390/foods13213458

Od srca čestitamo autorima!

Više o projektu: http://flatbreadmine.eu/

 

Izvori: https://www.pbf.unizg.hr/novosti/zavrsni_sastanak_projekta_flatbreadmine_u_bariju; http://flatbreadmine.eu/

https://www.veleknin.hr/wp-content/uploads/2023/11/logo-gray.png
Petra Krešimira IV 30, 22300 Knin
OIB: 13664089430
IBAN: HR7424070001100148180 | SWIFT: OTPVHR2X

PRAVNA NAPOMENA

Pratite nas:

Molimo da prilikom korištenja sadržaja s ove mrežne stanice, postavite povratnu poveznicu na izvor. 

Sva prava pridržana © Veleučilišta “Marko Marulić” u Kninu