info@veleknin.hr
Petra Krešimira IV 30, 22300 Knin

Objave

NOVOSTI, NATJEČAJI, NABAVA, ERASMUS

Obavijest s najnovijim informacijama vezano za situaciju s koronavirusom

24.02.2020.

Proslijedujemo vam upute Ampeu i Ministarstva vezano za situaciju s koronavirusom.

Vezano za Erasmus+ program, ako se radi o partnerima I sporazumima, molimo da sastavnice s partnerima individualno komuniciraju, dogovore mjere, odgodu ili otkazivanje mobilnosti do daljnjeg za zemlje koje su rizične.

Posebno za Italiju, isto se odnosi nažalost na dolazne studente I osoblje iz Italije, preporuka je da se njihove mobilnosti otkažu. Za avio putovanja, ne preporuča se let u cijelo područje Italije, niti s transferom u Italiji ako destinacija nije Italija.Odlazni studenti I osoblje mogu samostalno odlučiti otkazati mobilnost u svakom trenutku, neki studenti su se već vratili– to će biti “viša sila” bez sankcija za studente ili sankcija za kasni odustanak ako nisu još otišli (o višoj sili odlučivati će se temeljem pojedinačnog slučaja).

Agencija za mobilnost i programe Europske unije redovito će obavještavati korisnike o novim uputama i preporukama nadležnih institucija o situaciji s koronavirusom.

Zemljopisnu raspodjelu potvrđenih slučajeva po danima i globalno i po zemljama možete naći na stranicama ECDC-a (Europskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti) koje se svakodnevno ažuriraju na ovoj poveznici:

https://www.ecdc.europa.eu/en/geographical-distribution-2019-ncov-cases

Pojedina sastavnica može samostalno odlučiti o drugim mjerama, privremenoj komunikaciji samo emailom za rizične skupine, otkazivanje događanja s većom skupinom studenata ili slično. Tijekom dana objaviti ćemo i  Uputu Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Preporuka postupanja za Sveučilište u Zagrebu kod studenata koji dolaze iz stranih zemalja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ove se preporuke mogu promijeniti, stoga molimo pratite i mrežne stranice HZJZ-a (www.hzjz.hr) i Ministarstva zdravstva na kojima se svakodnevno  objavljuju ažurirani podaci vezano uz coronavirus. Sveučilište u Zagrebu će također kontinuirano izvještavati o promjenama.

https://www.veleknin.hr/wp-content/uploads/2023/11/logo-gray.png
Petra Krešimira IV 30, 22300 Knin
OIB: 13664089430
IBAN: HR7424070001100148180 | SWIFT: OTPVHR2X

PRAVNA NAPOMENA

Pratite nas:

Molimo da prilikom korištenja sadržaja s ove mrežne stanice, postavite povratnu poveznicu na izvor. 

Sva prava pridržana © Veleučilišta “Marko Marulić” u Kninu