info@veleknin.hr
Petra Krešimira IV 30, 22300 Knin

Objave

NOVOSTI, NATJEČAJI, NABAVA, ERASMUS

Studenti i studentice! Priprema, pozor jer prijave za Accounting Battle počinju – SAD!

29.02.2024.

Već šestu godinu zaredom, tim Računovodstvo i financije udruge eSTUDENT organizira projekt pod nazivom Accounting Battle – najveće studentsko natjecanje iz računovodstva u Hrvatskoj. Ovogodišnje prijave za studente traju od 26. veljače do 10. ožujka, a prijaviti se mogu svi zainteresirani studenti i studentice koji žele pokazati svoje računovodstveno umijeće.

Sve detalje o natjecanju zainteresirani studenti imat će priliku saznati na panel predavanju koje će se održati u sklopu otvorenja ovogodišnjeg Accounting Battle natjecanja. Ono će biti održano 7. ožujka u 17h u online izdanju na sljedećoj poveznici. Na panelu će sudjelovati svi partneri projekta te će biti na raspolaganju da odgovore na sva pitanja i nejasnoće studenata i studentica.

Ovogodišnji Accounting Battle pomalo se razlikuje od prethodnih izdanja te će se tako odvijati u dva kruga.

Prvi krug natjecanja i ove će se godine održati online i to 12. ožujka u 18h, a bit će koncipiran tako da će natjecatelji i natjecateljice rješavati 10 pitalica te 1 cjeloviti računski zadatak koje su sastavile suradnice projekta, profesorice s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Pet najuspješnijih natjecatelja i natjecateljica iz svake kategorije proći će u drugi, odnosno finalni krug natjecanja. Njihov će zadatak potom biti rješavanje jednog od tri ponuđena casea koji su osmislili Premium partneri projekta. Nakon što riješe zadatak, natjecatelji i natjecateljice će imati 15-minutne intervjue s predstavnicima poduzeća Premium partnera čiji su case riješavali. Finalni krug, odnosno završnica projekta biti će održana već 15. ožujka u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER).

Važno je napomenuti da će studenti i studentice moći izabrati kategoriju prilikom prijave na natjecanje te da će broj mjesta za svaku kategoriju biti ograničen.

Nakon provedbe intervjua, svaki će Premium partner odlučiti o pobjedniku ili pobjednici svoje kategorije koji će osvojiti novčanu nagradu od 700 EUR kao i drugoplasiranim i trećeplasiranim natjecateljima i natjecateljicama koji osvajaju 200, odnosno 100 EUR.

Ovogodišnji Premium partneri su Deloitte d.o.o, PLIVA te Lidl koji je ujedno i strateški partner Udruge. Regular partneri projekta su poduzeća PwC Hrvatska i Mazars.

Svaki Premium partner predstavljat će jedno od područja računovodstva. Tako će porezno računovodstvo predstavljati poduzeće Deloitte d.o.o, financijsko računovodstvo PLIVA, dok će za upravljačko računovodstvo predstavnik biti Lidl.

Ovo natjecanje također je i odlična prilika za natjecatelje i natjecateljice da pokažu svoja znanja i vještine potencijalnim poslodavcima te tako steknu priliku za obavljanje prakse ili čak za zaposlenje.

Osim spomenutih benefita koje donosi natjecanje te novčanih nagrada za najbolje plasirane natjecatelje i natjecateljice u svakoj kategoriji, participiranje u ovom natjecanju studentima i studenticama donosi i hvalevrijedan certifikat o sudjelovanju.

Priprema! Pozor! SAD je vrijeme da kliknete na poveznicu i da se prijavite na najpoznatiju računovodstvenu utrku!

Saznajte više!

Ako želite saznati više o ovome, ali i ostalim projektima koje provodimo, posjetite našu web stranicu. Kako ne biste propustili najnovije informacije o radu Udruge, zapratite nas i na društvenim mrežama Facebooku, Instagramu, LinkedInu, YouTubeu i TikToku. Pretplatite se i na naš newsletter kako biste dobili sve obavijesti o radu Udruge na svoj mail.

https://www.veleknin.hr/wp-content/uploads/2023/11/logo-gray.png
Petra Krešimira IV 30, 22300 Knin
OIB: 13664089430
IBAN: HR7424070001100148180 | SWIFT: OTPVHR2X

PRAVNA NAPOMENA

Pratite nas:

Molimo da prilikom korištenja sadržaja s ove mrežne stanice, postavite povratnu poveznicu na izvor. 

Sva prava pridržana © Veleučilišta “Marko Marulić” u Kninu