info@veleknin.hr
Petra Krešimira IV 30, 22300 Knin

Objave

NOVOSTI, NATJEČAJI, NABAVA, ERASMUS

NOVI UDŽBENIK NA NAŠEM VELEUČILIŠTU

08.07.2020.

''Osnove ekonomije: zbirka zadataka'' naslov je udžbenika koji je upravo objavljen na našem Veleučilištu. Autori su naš djelatnik dr. sc. Miro Stipić, prof. v. š. i vanjska suradnica Sanja Jurić, dipl. oec.

Na visokoškolskim ustanovama iz ekonomije u Republici Hrvatskoj izrazito je mali broj kolegija koji uz udžbenik kojim je pokriven program predavanja imaju i poseban udžbenik koji se odnosi na vježbe. Stoga ovaj udžbenik pokriva vježbe, a ranije objavljen udžbenik ''Osnove ekonomije'' autora dr. sc. Mira Stipića, prof. v. š. odnosi se na predavanja iz istoimenog kolegija, čineći jedinstvenu cjelinu kao logično i sadržajno prožimanje teorijskog i praktičnog dijela.

Sadržaj udžbenika prati prethodni u svim poglavljima gdje se ekonomske pojave i procesi mogu matematički prikazati. Na 307 stranica podijeljen je u tri dijela: osnovni pojmovi, mikroekonomija i makroekonomija, a svaki se dio sastoji od poglavlja koja sadrže kratki teorijski pristup, zadatke s rješenjima, zadatke za vježbu, rješenja zadataka za vježbu te pregled formula.

Udžbenik ''Osnove ekonomije: zbirka zadataka'' recenzirali su izv. prof. dr. sc. Ivan Matković i doc. dr. sc. Domagoj Karin.

https://www.veleknin.hr/wp-content/uploads/2023/11/logo-gray.png
Petra Krešimira IV 30, 22300 Knin
OIB: 13664089430
IBAN: HR7424070001100148180 | SWIFT: OTPVHR2X

PRAVNA NAPOMENA

Pratite nas:

Molimo da prilikom korištenja sadržaja s ove mrežne stanice, postavite povratnu poveznicu na izvor. 

Sva prava pridržana © Veleučilišta “Marko Marulić” u Kninu