info@veleknin.hr
Petra Krešimira IV 30, 22300 Knin

Objave

NOVOSTI, NATJEČAJI, NABAVA, ERASMUS

LjekoVITA budućnost – novi partnerski projekt

13.12.2022.

Ekološka udruga „Krka“ započela je 1.12.2022. godine s provedbom projekta „LjekoVITA budućnost“ u suradnji i partnerstvu s Osnovnom školom „Domovinske zahvalnosti“ Knin i Veleučilištem „Marko Marulić“ u Kninu.

Ovim projektom želimo učenicima i studentima omogućiti samostalnije učenje i usvajanje novih znanja i vještina, rješavanje problema kroz aktivno sudjelovanje, planiranje, odlučivanje i realiziranje planiranih aktivnosti projekta.

Aktivnosti koje će se provoditi u sklopu projekta:

 • Nabava opreme i materijala.
 • Radionice za jačanje predavačkih i radioničkih kapaciteta studenata.
 • Održavanje radionica o ljekovitom bilju i održivom razvoju.
 • Radionice o izradi suvenira od ljekovitog bilja.
 • Održavanje radionice izrade eko sapuna.
 • Akcija prikupljanja, sušenja i pakiranja ljekovitog bilja.
 • Sadnja Eko vrtova.
 • Izrada herbarija u slikama.
 • Prikupljanje sjemena i izrada mini baze.
 • Izrada priručnika o ljekovitom bilju.
 • Izrada i distribucija promotivne brošure o ljekovitom bilju i održivom razvoju.

 

 

Studenti Veleučilišta "Marko Marulić" u Kninu će biti direktno uključeni u samu provedbu aktivnosti. Studenti će sudjelovati na radionici jačanja predavačkih i radioničkih kapaciteta, nakon čega će s provedbenim timom organizirati i provesti radionice za učenike osnovne škole. Osim toga studenti će aktivno sudjelovati i u ostalim aktivnostima projekta kao što je izrada herbarija, baze sjemena, akcijama prikupljanja bilja i izradi priručnika ali će i skoro potpuno samostalno voditi promotivne aktivnosti projekta.

 

Aktivnostima projekta doprinosi se povećanju mogućnosti djece i mladih da izvan redovitoga odgojno-obrazovnog sustava steknu znanja, vještine i usvoje primjerena stajališta te poboljšaju kvalitetu života. Nabavom opreme i  materijala potrebnih za provedbu aktivnosti studentima će se  omogućiti dodatan razvoj znanja i vještina. Provedbom radionica i akcija direktno se doprinosi jačanju životnih znanja i vještina koje u konačnici doprinose zdravom načinu života. Praktičnim dijelom radionica potiče se djecu i mlade na kreativnost, stvaralaštvo i izražavanje stečenog znanja. Jačanjem znanja o ljekovitom bilju i održivom razvoju indirektno se doprinosi i očuvanju lokalnog identiteta, koji je oduvijek usko vezan uz bogatu prirodnu baštinu te poljoprivredu kao jednu od važnih grana gospodarstva kninskog kraja.

 

Projekt „LjekoVITA budućnost“ sufinanciran je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja iznosom od  101.666,67 kuna/13.493,49 eura te će njegova provedba trajati do 31.8.2023. godine.

https://www.veleknin.hr/wp-content/uploads/2023/11/logo-gray.png
Petra Krešimira IV 30, 22300 Knin
OIB: 13664089430
IBAN: HR7424070001100148180 | SWIFT: OTPVHR2X

PRAVNA NAPOMENA

Pratite nas:

Molimo da prilikom korištenja sadržaja s ove mrežne stanice, postavite povratnu poveznicu na izvor. 

Sva prava pridržana © Veleučilišta “Marko Marulić” u Kninu