info@veleknin.hr
Petra Krešimira IV 30, 22300 Knin

Objave

NOVOSTI, NATJEČAJI, NABAVA, ERASMUS

Korisne obavijesti o Coronavirusu (COVID-19)

13.03.2020.

Korisne obavijesti o Coronavirusu (COVID-19)

Kontakt telefon županijskog Zavoda za javno zdravstvo

U slučaju bilo kakve sumnje javiti se na kontakt telefon županijskog Zavoda za javno zdravstvo:
091 4341201

Opće informacije o Coronavirusu (COVID-19)

Najnoviji podaci o Coronavirusu (COVID-19) kontinuirano su dostupni na mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo uključujući i najnovije preporuke o postupanju u nastaloj situaciji. Upućuju se svi da svakodnevno prate nove preporuke i pridržavaju ih se.

Opći podaci o samom virusu dostupni su na mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo posvećenim Pitanjima i odgovorima o bolesti uzrokovanom novim Coronavirusom COVID-19, uključujući i informacije o:

 • Kako se virus prenosi
 • Kako izbjeći zarazu
 • Koji su simptomi zaraze
 • Što učiniti ako sumnjate da ste bili u bliskom kontaktu sa oboljelima
 • Koja su pravila za ispravno pranje/dezinfekciju ruku

Kako prilagoditi svakodnevni život

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je i Dodatne upute za pojedince, kolektive i poslodavce kako bi se maksimalno umanjila mogućnost zaraze, uz dodatne upute o pravilnom načinu pranja ruku, kao i video prilog za dodatnu edukaciju kako smanjiti rizik od zaraznih bolesti.

Je li zadržavanje na Veleučilištu sigurno?

Veleučilište je još uvijek otvoreno za studente kako bi sudjelovali na nastavi i pripremali se za ispite. Sve informacije ažurirat će se u skladu s novonastalim situacijama te novim preporukama nadležnih službi.

Najvažniji prioritet Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu je sigurnost i dobrobit naših studenata i zaposlenika. Iako u našem okruženju nema prijavljenih slučajeva COVID-19 odgovornim ponašanjem želimo doprinijeti sprječavanju širenja virusa u našoj zajednici i u društvu općenito.

Kao i uvijek, postupajmo s maksimalnim međusobnim poštovanjem i odgovornošću u svakom trenutku, te se pridržavajmo uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Koje mjere provodi Veleučilište?

Veleučilište svakodnevno prati razvoj događaja i slijedi Preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sveučilišta. Preporučujemo svima pridržavanje navedenih preporuka.

Što u slučaju da je student, zaposlenik Veleučilišta ili bliska osoba zaražena?

Definicija kontakta uključuje:

 • Izravan fizički kontakt s oboljelim
 • Boravak u blizini oboljeloga na udaljenosti manjoj od 1 metar u trajanju duljem od 15 minuta
 • Izloženost u zdravstvenoj ustanovi, uključujući direktnu skrb za oboljele od COVID-19, rad sa zdravstvenim radnicima zaraženim s novim coronavirusom, posjet bolesnicima ili boravak u istom bliskom okruženju s oboljelim od COVID-19 bez korištenja osobne zaštitne opreme
 • Rad u neposrednoj blizini ili dijeljenje istog zatvorenog prostora (kao što su učionice, poslovni uredi, čekaonice, dvorane za sastanke i drugi zatvoreni prostori) s oboljelim od COVID-19 na udaljenosti manjoj od dva metra u trajanju duljem od 15 minuta
 • Putovanje zajedno s oboljelim od COVID-19 u bilo kojem prijevoznom sredstvu
 • Dijeljenje istog kućanstva s oboljelim od COVID-19

Ukoliko postoji sumnja da je student ili zaposlenik bio u kontaktu s oboljelim od COVID-19 ili da sam ima simptome, potrebno je hitno nazvati broj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo 091 4341 201, te postupiti sukladno dobivenim uputama.

 

Kako sprovesti kućnu izolaciju u potvrđenim slučajevima koji ne zahtijevaju bolničko liječenje

U slučaju potrebe za kućnom izolacijom u potvrđenom slučaju obolijevanja, a gdje medicinsko stanje ne zahtijeva bolničko liječenje (blaga klinička slika bez prisustva kroničnih bolesti) strogo se pridržavati Uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u slučaju potrebe za kućnom izolacijom.

https://www.veleknin.hr/wp-content/uploads/2023/11/logo-gray.png
Petra Krešimira IV 30, 22300 Knin
OIB: 13664089430
IBAN: HR7424070001100148180 | SWIFT: OTPVHR2X

PRAVNA NAPOMENA

Pratite nas:

Molimo da prilikom korištenja sadržaja s ove mrežne stanice, postavite povratnu poveznicu na izvor. 

Sva prava pridržana © Veleučilišta “Marko Marulić” u Kninu