info@veleknin.hr
Petra Krešimira IV 30, 22300 Knin

Objave

NOVOSTI, NATJEČAJI, NABAVA, ERASMUS

Dan karijera na Veleučilištu Marko Marulić u Kninu

26.01.2024.

Na Veleučilištu Marko Marulić u Kninu u tijeku je Dan karijera i otvorenih vrata. Učenici i profesori kninskih srednjih škola sudjelovali su na panelu Studiranje je KnIN, a nakon toga obišli su Veleučilište. U 17.00 sati počinje predavanje Nema mjesta za male snove prof. dr. sc. Dragana Primorca.

Asistentica Sandra Mandinić na kninskom Veleučilištu završila je prijediplomski studij, nakon tri godine obrazovanje je nastavila na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Danas je s maturantima podijelila svoje iskustvo i istaknula koje su prednosti studiranja, života i rada u maloj sredini.

Studenata je iz godine u godinu sve manje, Veleučilište želi mijenjati taj trend, no problem je puno veći, istaknula je dekanica dr. sc. Marijana Drninovac Topalović. Cijela zemlja suočava se s demografskim siromaštvom na koje još nemamo jasan odgovor.

Sve je manji broj i učenika u srednjim školama. Ravnatelj Srednje strukovne škole Kralj Zvonimir u Kninu Milivoj Ilić upozorava i na trend pada zanimanja za upis na fakultete pa pozdravlja inicijative poput Dana karijere i otvorenih vrata.

Popodnevni program nastavit će se u dvorani Studentskog doma Fra Lujo Marun panelom tvrtki i udruga o mogućnostima suradnje s Veleučilištem, a u 17.00 sati počet će predavanje Nema mjesta za male snove prof. dr. sc. Dragana Primorca.

https://www.veleknin.hr/wp-content/uploads/2023/11/logo-gray.png
Petra Krešimira IV 30, 22300 Knin
OIB: 13664089430
IBAN: HR7424070001100148180 | SWIFT: OTPVHR2X

PRAVNA NAPOMENA

Pratite nas:

Molimo da prilikom korištenja sadržaja s ove mrežne stanice, postavite povratnu poveznicu na izvor. 

Sva prava pridržana © Veleučilišta “Marko Marulić” u Kninu