info@veleknin.hr
Petra Krešimira IV 30, 22300 Knin

Objave

NOVOSTI, NATJEČAJI, NABAVA, ERASMUS

Aktivnosti projekta LjekoVITA budućnost

15.05.2023.

Drugi dio provedba projekta “LjekoVITA budućnost” koji je sufinanciran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja u suradnji i partnerstvu s Osnovnom školom “Domovinske zahvalnosti” Knin i Veleučilištem “Marko Marulić” u Kninu napreduje odlično!

Tijekom čitave provedbe projektnih aktivnosti aktivno komuniciramo s partnerima te organiziramo partnerske sastanke.

Osmišljene su i održane 4 radionice za 88 učenika osmih razreda OŠ “Domovinske zahvalnosti” na temu ljekovito bilje i održivi razvoj, cilj
radionica bio je upoznati djecu s vrstama ljekovitog bilja, djelovanjem bilja, rastu, berbi i uzgoju istog. Radionica je završila razgovorom o
mogućnostima primjene održivog razvoja kroz poučavanje i življenje.

Održane su 4 akcije prikupljanja, sušenja i pakiranja ljekovitog bilja za zainteresirane učenike i studente. Kroz akcije prikupljanja bilja pripremamo herbarije u slikama koji će biti trajno izloženi u kabinetu Veleučilišta te će služiti u edukativne svrhe sadašnjih i budućih generacija studenata.

Radionicu  izrade eko sapuna za učenike OŠ Domovinske zahvalnosti, održao je prof. Tomislav Svalina s Veleučilišta “Marko Marulić” u Kninu. Učenici  su  naučili kako na jednostavan i brz način izraditi biljne sapune.

Akcije sadnje Eko vrtova su u tijeku, jedan vrt će biti posađen ispred OŠ “Domovinske zahvalnosti”, dok će drugi biti u plasteniku veleučilišta Marko Marulić koji će služiti studentima za praktičnu primjenu stečenih znanja i vještina koje stječu tijekom studija. Vrt ostaje i budućim generacija za provedbu praktičnog rada.

Projekt “LjekoVITA budućnost” sufinanciran je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja iznosom 101.666,67 kuna/13.493,49 te će njegova provedba trajati do 31.8.2023. godine.

https://www.veleknin.hr/wp-content/uploads/2023/11/logo-gray.png
Petra Krešimira IV 30, 22300 Knin
OIB: 13664089430
IBAN: HR7424070001100148180 | SWIFT: OTPVHR2X

PRAVNA NAPOMENA

Pratite nas:

Molimo da prilikom korištenja sadržaja s ove mrežne stanice, postavite povratnu poveznicu na izvor. 

Sva prava pridržana © Veleučilišta “Marko Marulić” u Kninu