info@veleknin.hr
Petra Krešimira IV 30, 22300 Knin

Objave

NOVOSTI, NATJEČAJI, NABAVA, ERASMUS

16. obljetnica osnivanja Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu

09.06.2021.

Veleučilište Marka Marulića obilježilo je 16. obljetnicu osnutka. Na svečanosti, koja se održala na terasi Studentskog doma fra Lujo Marun, uzvanike je pozdravila dekanica Lovorka Blažević zahvalivši se prije svega svim djelatnicima i studentima koji su uspješno prebrodili on-line akademsku godinu.

 Unatoč svim izazovima u protekloj akademskoj godini Veleučilište je uspjelo realizirati brojne projekte, kazala je dekanica Blažević.

– Veleučilište je dobilo Erasmus povelju za programsko razdoblje 2021-2027. Odobren je projekt Agro Stem kojega financira EU, a u kojem smo mi partner. Aplicirali smo projekt Eufrates – razvoj inovativnih kurikuluma mirisa i okusa – obrazovna blaga europskih lokalnih zajednica u okviru programa Erasmus plus. U okviru projekta Socioekonomska obilježja tradicijske proizvodnje sira iz mišine na području Dalmatinske zagore financiranog od Grada Knina ovoga petka će se održati manifestacija “Sir kraljevskog grada”. Kroz suradnju s udrugom Sveti Bartolomej Veleučilište je razvilo recepture za pripremu džemova koje će se plasirati na tržište. Ostvarili smo i suradnju s jednim belgijskim proizvođačem čokolade. Stručno vijeće donijelo je odluku o održavanju naše međunarodne znanstveno stručne konferencije “Društveni i gospodarski razvoj ruralnih krajeva u zemljama Jugoistočne Europe – izazovi i razvojne mogućnosti. Konferencija će se održati u rujnu – istaknula je dekanica Veleučilišta Lovorka Blažević.

Gradonačelnik Marijo Ćaćić, koji je i sam završio preddiplomski studij u ovoj ustanovi, čestitao je djelatnicima i studentima njihov dan ističući da će uvijek imati potporu Grada, a želja mu je nadasve realizirati Inovacijsko središte u Biskupiji.

Tome se nada i župan Marko Jelić , inače profesor na Veleučilištu. Županija će, kaže, probati iznaći dodatna sredstva za Veleučilište.

 

Stručno vijeće Veleučilište dodijelilo je nagradu dr. sc Mariji Vrdoljak, prof.v.š. nagradu „Srebrno pero“ za naročite uspjehe u nastavnom, znanstvenom i stručnom radu te za unapređenje rada, razvoja i promocije Veleučilišta.

Izvor: Radio Knin, Huknet1

https://www.veleknin.hr/wp-content/uploads/2023/11/logo-gray.png
Petra Krešimira IV 30, 22300 Knin
OIB: 13664089430
IBAN: HR7424070001100148180 | SWIFT: OTPVHR2X

PRAVNA NAPOMENA

Pratite nas:

Molimo da prilikom korištenja sadržaja s ove mrežne stanice, postavite povratnu poveznicu na izvor. 

Sva prava pridržana © Veleučilišta “Marko Marulić” u Kninu