Svečano obilježena 11. obljetnica osnivanja Veleučilišta "Marko Marulić" u Kninu

  • Saturday 11 June 2016

Dana 09. lipnja 2016. godine svečano je obilježena 11. obljetnica osnivanja Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu. Na samom početku uzvanicima i gostima obratila se v.d. dekana Lovorka Blažević, v.pred. i istaknula da će Veleučilište nastaviti raditi na razvoju atraktivnih studijskih programa, s posebnim naglaskom na STEM područja, razvoju stručne i znanstvenoistraživačke djelatnosti, suradnji s gospodarstvom i lokalnom zajednicom i promicanju međunarodne suradnje.
Isto tako osvrnula se i na projekte koji su proteklom razdoblju uspješno izvedeni te su i oni pokazatelj da Veleučilište „Marko Marulić“ u Kninu ima kapaciteta da se nastavi razvijati u respektabilnu ustanovu visokog obrazovanja. Projekt izgradnje i opremanja Inovacijskog središta Veleučilišta kojim se planira  operacionalizirati tehnološki park gdje će se provoditi praktična nastava studenata i razvijati nove tehnologije trenutno je u fazi pripreme za uvrštenje na Indikativnu listu projekata Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Naglasila je da željno očekuje dovršetak i otvaranje Studentskog doma koji će omogućiti studentima izvrsne uvjete studiranja.
Nakon pozdravnoga govora v.d.dekana Lovorke Blažević, v.pred, uzvanicima se obratio gradonačelnik grada Knina Nikola Blažević koji je čestitao Veleučilištu 11. obljetnicu osnivanja, te pritom istaknuo: „Veleučilište je najljepša kninska priča od Oluje na ovamo. Odnos Grada i Veleučilišta cijelo vrijeme je bio prožet suradnjom i uvažavanjem. To je bogatstvo kojega moramo čuvati. Studentski dom je pred otvaranjem, a vjerujem da će i Inovacijsko središte zaživjeti ove godine“. Zahvalio se Ministarstvu regionalnog razvoja i europskih fondova za 4,3 milijuna kuna za dovršetak i opremanje studentskog doma kao i Ministarstvu znanosti obrazovanja i sporta koje je za istu svrhu osiguralo 300 tisuća kuna.
Zamjenik župana Šibensko – kninske županije Tomislav Vrdoljak nakon čestitke Veleučilištu za 11. obljetnicu osnivanja istaknuo je u svom govoru da razvoj Veleučilišta doprinosi i razvoju cijele županije „Kninsko veleučilište postalo je snažno i kvalitetno. A snažno Veleučilište u Kninu znači i snažnu županiju“.
Program obilježavanja uveličali su i zbor glazbene škole Krsto Odak područni odjel Knin s pjesmom O more duboko, te učenica šestog razreda glazbene škole Nika Požar na gitari  izvedbom Valcer-Rafael Kaprisi. Nakon svečanosti u predvorju dvorane uzvanicima su prezentirani proizvodi koji su  proizvedeni u suradnji s Veleučilištem „Marko Marulić“ u Kninu.