Sektorski sastanak na temu: "Suradnja pčele i čovjeka - mogućnosti za suradnju znanosti i gospodarstva"

  • Tuesday 28 October 2014

Veleučilište „Marko Marulić“ u Kninu u okviru aktivnosti projekta „Jadranska mreža za transfer tehnologije – TTAdria“ organizira sektorski sastanak s temom: „Suradnja pčele i čovjeka – mogućnosti za suradnju znanosti i gospodarstva“.  Sektorski sastanak će se održati 30. listopada 2014. s početkom u 10 sati u velikoj dvorani Veleučilišta. Ovom prilikom pozivamo pčelare, poduzetnike, studente, ljubitelje meda, kao i širu javnost, da nam se pridruže i aktivno sudjeluju u programu sektorskog sastanka koji smo pripremili.

Cilj sektorskog sastanka je upoznati male i srednje poduzetnike s najnovijim znanstvenim dostignućima s područja pčelarstva kao i o mogućnostima za suradnju sa znanstvenim institucijama. Poticanje razvoja novih, inovativnih proizvoda kao jedan od ciljeva europske strategija Europa 2020, otvara mogućnosti za suradnju znanosti i gospodarstva kao uvjeta za pametan, održiv i uključiv razvoj Europe. Organizacija sektorskog sastanka pruža mogućnosti za izmjenu iskustava i dobre prakse iz gospodarstva i znanosti kao i isticanje postojećih problema te traženje zajedničkih rješenja na iste.
U sklopu sektorskog sastanka imat ćete priliku upoznati se sa relevantnim znanstvenicima s područja pčelarstva, dobiti uvid u iskustva uspješnih poduzetnika s ovog područja te postavljati pitanja koja su značajna za razvoj vašeg gospodarstva. Pored navedenog, u sklopu sektorskog sastanka organizirana je i izložba na kojoj će biti izložene različite vrste meda, rakija od meda, eko proizvodi s medom, apiterapijski proizvodi te ostali proizvodi od pčela. Također će biti predstavljena knjiga „Ekološko pčelarstvo“ koju ćete moći kupiti po promotivnoj cijeni.

Radujemo se Vašem dolasku!