Poziv na Konferenciju o financiranju poduzetništva i inovacija

  • Wednesday 13 May 2015

Poštovani,
Kroz besplatno sudjelovanje na konferenciji moći ćete naučiti kako financirati poduzetničke aktivnosti i inovacije te se konzultirati s predstavnicima provedbenih institucija. Konferencija je posvećena promociji inovativnog poduzetništva a sudjelovanje je otvoreno svim zainteresiranim poduzetnicima i predstavnicima akademskog sektora.

Predstavnik Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) predstaviti će Poduzetnički impuls te programe za financiranje inovacija. Hrvatska banka za obnovu i razvoj predstaviti će programe kreditiranja HBOR-a namijenjene malim i srednjim poduzećima te HBOR-ove proizvode namijenjene korisnicima EU projekata. Državne potpore za zapošljavanje predstaviti će Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Važno je istaknuti da će sudionici ove konferencije imati idealnu priliku da saznaju sve što ih zanima o prijavi na natječaj „Izgradnja proizvodnih kapaciteta MSP i ulaganje u opremu” koji malim i srednjim poduzetnicima stavlja na raspolaganje 760.000.000 kn a otvoren je do konca 2020. godine.

U drugom dijelu konferencije svim sudionicima bit će omogućeno grupno ili individualno konzultiranje oko načina korištenja pojedinih financijskih usluga i potpora.
Konferencija se održava pod vodstvom Grada Šibenika, u okviru projekta NEXT kojeg financira Europska unija iz sredstava programa IPA Jadranska prekogranična suradnja. Mjesto i vrijeme održavanja konferencije je hotel Ivan, Solaris 15.svibnja 2015. s početkom u 14:00h.

Namjera NEXT projekta je stvoriti suradničku platformu za podršku inovacijama i prijenosu tehnologije u zemljama na području Jadrana. Projekt je provodi 11 partnera iz šest zemalja: Italija, Hrvatska, Albanija, Bosna i Hercegovina, Srbija i Crna Gora. Prijava na događanje može se izvršiti ovdje: https://docs.google.com/forms/d/1Shf-M_hLxgOEdYcc49IOdgE_z4PLz7WhbVtoBGkeV4Y/viewform

Next Program i poziv 11 5 15
557.49 kB - 13/05/2015