Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo rang-liste za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti za ak. god. 2017./2018.

  • Wednesday 29 November 2017
  • 1511949501

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavljuje rang-liste za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2017./2018.

Ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak, na prijedlog Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti objavljuje rang-liste za dodjelu 3.400 državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2017./2018.

Rang-liste možete vidjeti na poveznici: https://stemstipendije.mzo.hr 

Studenti svojom jedinstvenom identifikacijskom oznakom mogu provjeriti svoje mjesto na rang-listi.

Studenti koji su ostvarili pravo na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti primit će obavijest o ostvarivanju prava na državnu STEM stipendiju preko adrese elektroničke pošte koja je evidentirana u sustavu AAI@EduHr. 

Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da u roku od pet dana od slanja ove obavijesti u aplikaciji koja se nalazi mrežnoj stranici https://stemstipendije.mzo.hr/ i kojoj pristupa prijavom sa svojim AAI@Edu.Hr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja te da upiše svoj IBAN žiroračuna. Prihvaćanje Uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.

Ako u navedenome roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote.

Sukladno Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine, broj 61/2017. i 95/2017.) izrađeno ukupno osam rang-lista, odvojeno za svako područje te u svakom području posebno za studente prve godine, a posebno za studente viših godina.

Izdvojena je rang-lista za one studente koji su pravo na ovu stipendiju ostvarili na temelju članka 6. Pravilnika u kojem stoji da će svakom visokom učilištu koje izvodi studijske programe u STEM području pripasti najmanje jedna stipendija za studente prve godine i jedna za studente ostalih godina.