KAPITUL KOD KNINA ARHEOLOŠKA ISKOPAVANJA I ARHEOLOŠKA RADIONICA

  • Monday 15 July 2019

U sklopu arheoloških istraživanja na Kapitulu kod Knina, u razdoblju od 15. do 26. srpnja, održati će se arheološka radionica za studente arheologije s Filozofskih fakulteta u Zagrebu i  Zadru i polaznike radionica u organizaciji udruga Scientia populo, Grabarije-Knin i Kninskog starinarskog društva.

Cilj radionice je da kroz rad na terenu, obilascima kulturnih i prirodnih dobara uz stručno vodstvo te predavanjima eminentnih stručnjaka iz područja povijesnih, arheoloških, ekonomsko-turističkih i računalnih znanstvenih disciplina upoznamo studente i građane grada Knina s bogatom kulturnom i prirodnom baštinom šireg kninskog područja.

 

Istraživanja i radionicu organizira Muzej hrvatskih arheoloških spomenika – Split uz potporu Ministarstva Kulture Republike Hrvatske, Grada Knina, Veleučilišta „ Marko Marulić“ u Kninu, Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Odjela za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zadru i Udruga građana grada Knina: Scientia populo, "Grabarije-Knin" i Kninskog starinarskog društva.

 

Sva predavanja održati će se u multimedijalnoj dvorani Studentskog doma "fra Lujo Marun" Kralja Petra Krešimira IV 22, Knin s početkom u 19 i 15. sati.

plakat
745.44 kB - 15/07/2019
pozivnica-01