Gostovanje predstavnika Hrvatske mljekarske udruge

  • Monday 24 February 2020

Dana 18. i 19. veljače ugostili smo drage goste iz „Hrvatske mljekarske udruge“ predsjednicu udruge gospođu Veru Volarić i glavnog i odgovornog urednika časopisa „Mljekarstvo“, „Mlijeko i ja“ i „Mljekarskog lista“. Tijekom posjeta dekanica Veleučilišta zajedno s prodekanicama predstavila je Veleučilište, studijske programe, stručni i znanstveni doprinos Veleučilišta posebice kroz organizaciju prve međunarodne konferencije, izložbe sira i drugih manifestacija, pozitivne primjere suradnje s gospodarstvenicima iz Šibensko – kninske županije, pozitivne primjere studenata koji su nakon završenog studija krenuli u privatne poduzetničke pothvate,  prezentirala uvjete studiranja, prednosti studiranja na Veleučilištu. Pokazali smo i uvjete studiranja kroz vrhunski studentski standard koji se prvenstveno ogleda u novom studentskom domu u neposrednoj blizini Veleučilišta, studentski restoran, moderno opremljene učionice i laboratorije, te vrhunski nastavnički kadar.

Osim Veleučilišta gosti su obišli nezaobilaznu kninsku tvrđavu, obišli stalne muzejske postave te na ovaj način predstavili i ljepote našega grada skupa s bogatom povijesnom baštinom.
Nakon turističkog obilaska obišli smo i mljekaru I –PAK našeg člana gospodarskog vijeća g. Ivana Petrovića gdje smo u ugodnom proizvodnom ambijentu obišli proizvodni proces uz stručno vodstvo tehnologa mljekare našeg završenog studenta.

I za kraj, posjetili smo i izvrsni OPG g. Mirka Validžića s kojim Veleučilište njeguje dugogodišnju suradnju i na taj način zaokružili predstavljanje Veleučilišta za čitatelje časopisa „Mlijeko i ja“. Ovim putem koristim priliku u ime Veleučilišta zahvaliti našim gostima na mogućnosti predstavljanja Veleučilišta i studijskih programa Veleučilišta kroz časopis „Mlijeko i ja“ o čemu ćemo nadamo se ubrzo čitati.

IMGP9005
IMGP9039
IMGP9136