News

Održavanje nastave na daljinu - Upute za nastavnike

 • Sunday 15 March 2020

15.3.2020. 21:37

Poštovane kolegice i kolege nastavnici,

od 16. do 28. ožujka 2020. nastava na Veleučilištu "Marko Marulić" u Kninu održavati će se na daljinu. Prva dva dana biti će dani pripreme, a od srijede 18. ožujka nastava će održavati prema objavljenom rasporedu.

Primarni komunikacijski kanal za odvijanje nastave na daljinu je Moodle sustav. Kako sustav koristimo aktivno već više od 10 godina, poznato vam je da svaki nastavnik na stranicama predmeta kojega je nositelj ili ga izvodi komunicira sa studentima i to dvosmjerno.

Održavanje nastave na daljinu - Upute za studente

 • Sunday 15 March 2020

15.3.2020. 21:33

Poštovane studentice i studenti,

od srijede 18. ožujka do subote 28. ožujka 2020. nastava na Veleučilištu "Marko Marulić" u Kninu održavati će se na daljinu. Nastava na daljinu odvijat će se prema redovitom rasporedu putem Moodle sustava.

Studentima koji nemaju mogućnost pristupanja učenju na daljinu od kuće, omogućit će se boravak i korištenje računala na Veleučilištu ovisno o dostupnim resursima.

Obustava nastave od 16.3.2020.

 • Friday 13 March 2020

13.03.2020. - 18:40

Poštovani studenti,

sukladno uputama ministarstva i imajući u vidu pogoršanje epidemiološke situacije vezane uz COVID-19, obavještavamo vas da se u ponedjeljak (16. ožujka 2020.) i utorak (17. ožujak 2020.) nastava na Veleučilištu NEĆE izvoditi.

 Navedena dva dana biti će razdoblje prilagodbe za izvođenje nastave na daljinu o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni.

Korisne obavijesti o Coronavirusu (COVID-19)

 • Friday 13 March 2020

13.03.2020. 11:41

Veleučilište je još uvijek otvoreno za studente kako bi sudjelovali na nastavi i pripremali se za ispite. Sve informacije ažurirat će se u skladu s novonastalim situacijama te novim preporukama nadležnih službi.

Najvažniji prioritet Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu je sigurnost i dobrobit naših studenata i zaposlenika. Iako u našem okruženju nema prijavljenih slučajeva COVID-19 odgovornim ponašanjem želimo doprinijeti sprječavanju širenja virusa u našoj zajednici i u društvu općenito.

Održana prva radionica pod nazivom: "Rezidba vinove loze, obrada i gnojidba vinove loze i maslina"

 • Friday 06 March 2020

Dana 5. ožujka 2020. godine u prepunoj dvorani na Veleučilištu „Marko Marulić“ u Kninu održana je prva radionica pod nazivom: „Rezidba vinove loze, obrada i gnojidba vinove loze i maslina“.
Predavači prve radionice su priznati stručnjaci iz navedenog područja:
Marko Duvančić, dipl.ing.agr.
Marko Šuste, dipl.ing.agr.
Dekanica Lovorka Blažević, v.pred. pozdravila je sudionike radionice te se iznimno veseli što su sudionici prepoznali kvalitetu radionice. Posebno je pozdravila gdina. Josipa Laću, voditelja Ureda Hrvatske gospodarske komore Knin i predsjednika Gospodarskog vijeća Veleučilišta. Uz dobrodošlicu svima dekanica je istaknula da je posebno veseli dolazak učenika poljoprivredne škole iz Knina. Uputila je riječi zahvale Gradu Drnišu, općinama Unešić, Promina i Ružić, te medijima Radio Knin, Radio Drniš i portalu Huknet1 na medijskoj podršci.

Radionica "Rezidba vinove loze, obrada i gnojidba vinove loze i maslina"

 • Friday 28 February 2020

Veleučilište „Marko Marulić“ u Kninu vas poziva na prvu u nizu radionica iz područja vinogradarstva i maslinarstva. Prva radionica pod nazivom: „Rezidba vinove loze, obrada i gnojidba vinove loze i maslina“ će se održati 5. ožujka 2020. godine u TCR dvorani Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu s početkom u  16:00 sati.

Gostovanje predstavnika Hrvatske mljekarske udruge

 • Monday 24 February 2020

Dana 18. i 19. veljače ugostili smo drage goste iz „Hrvatske mljekarske udruge“ predsjednicu udruge gospođu Veru Volarić i glavnog i odgovornog urednika časopisa „Mljekarstvo“, „Mlijeko i ja“ i „Mljekarskog lista“. Tijekom posjeta dekanica Veleučilišta zajedno s prodekanicama predstavila je Veleučilište, studijske programe, stručni i znanstveni doprinos Veleučilišta posebice kroz organizaciju prve međunarodne konferencije, izložbe sira i drugih manifestacija, pozitivne primjere suradnje s gospodarstvenicima iz Šibensko – kninske županije, pozitivne primjere studenata koji su nakon završenog studija krenuli u privatne poduzetničke pothvate,  prezentirala uvjete studiranja, prednosti studiranja na Veleučilištu. Pokazali smo i uvjete studiranja kroz vrhunski studentski standard koji se prvenstveno ogleda u novom studentskom domu u neposrednoj blizini Veleučilišta, studentski restoran, moderno opremljene učionice i laboratorije, te vrhunski nastavnički kadar.

Okrugli stol "Klimatske promjene-izazovi za civilnu zaštitu"

 • Monday 24 February 2020

U sklopu obilježavanja Dana civilne zaštite, Služba civilne zaštite Šibenik u suradnji sa Šibensko – kninskom županijom, Gradom Kninom i Veleučilištem "Marko Marulić" u Kninu organizira okrugli stol na temu "Klimatske promjene-izazovi za civilnu zaštitu". Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da sudjelujete na ovom okruglom stolu koji će se održati 25. veljače 2020. godine u Studenskom domu "fra Lujo Marun" (kralja Petra Krešimira IV 22, Knin), s početkom u 10,00 sati.

Posjet Nj.E. g. Ilana Mora, veleposlanika Izraela u Republici Hrvatskoj

 • Friday 31 January 2020

Dana 30. siječnja 2020. godine Nj.E. g. Ilan Mor, veleposlanik Izraela u Republici Hrvatskoj posjetio je Veleučilište „Marko Marulić“ u Kninu. U organizaciji Grada Knina i Veleučilišta veleposlanik je održao predavanje studentima Veleučilišta i gospodarstvenicima na temu „From Start up nation to Smart up nation“. Zahvaljujemo Nj. E. g. Ilan Moru na posjeti i zanimljivim predavanjima.

Održana radionica „Ishodi učenja i vrednovanje u visokom obrazovanju"

 • Wednesday 22 January 2020

21. siječnja 2020. godine održana je radionica „Ishodi učenja i vrednovanje u visokom obrazovanju". Radionica je ocjenjena više nego izvrsnom ocjenom od strane naših nastavnika. Cilj radionice bila je edukacija nastavnika Veleučilišta i vanjskih suradnika Veleučilišta o metodologiji izrade i unapređenja ishoda učenja studijskih programa i njihovo povezivanje s ishodima učenja pojedinih predmeta . Ova znanja izravno će utjecati na unapređenje kvalitete svih studijskih programa Veleučilišta kroz kontinuiran proces oboljšanja istih. Ovo je treća radionica koja je vođena od strane dr.sc. Marka Turka kojem i ovaj put zahvaljujemo na stručnosti i strpljenju te izvrsnim predavanjima.

Održana radionica na temu metodologije izrade strategije i ostalih strateških dokumenata

 • Wednesday 22 January 2020

Održana je dvodnevna radionica na temu metodologije izrade strategije i ostalih strateških dokumenata, kao i poboljšanja sustava osiguravanja kvalitete. Odaziv je bio zadovoljavajući, te su svi sudionici radionice proširili svoja znanja te stekli nove vještine iz područja tema radionice. Zahvaljujemo Agenciji za znanost i visoko obrazovanje i dr.sc. Vesni Dodiković - Jurković, zamjenici ravnateljice Agencije.

Radionica - sustav osiguravanja kvalitete

 • Thursday 09 January 2020

Dana 14. i 15. siječnja 2020. godine  u TCR dvorani održat će se dvodnevna radionica na temu izrade strategije i unutarnjeg osiguravanja kvalitete.

U okviru radionice dr.sc. Vesna Dodiković – Jurković, zamjenica ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje održati će sastanak sa svim članovima Stručnog vijeća Veleučilišta u ponedjeljak 14. siječnja 2020. godine u 12.00 sati.

Obavijest za promovente

 • Thursday 05 December 2019

Poštovani, čast nam je pozvati Vas na svečanu promociju stručnih preddiplomskih prvostupnika  i stručnih diplomskih specijalista Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu,  koja će se održati dana 19. prosinca 2019. godine u 13:00 sati u studentskom domu „Fra Lujo Marun“ (multimedijalna dvorana), Krešimirova 22, Knin. Okupljanje  stručnih prvostupnika i stručnih specijalista u studentskom domu „Fra Lujo Marun“ (multimedijalna dvorana) predviđeno je najkasnije  do 11:00 sati, radi uvježbavanja protokola.

Gostujuće predavanje dr.sc. Željane Pancirov Cornelisse

 • Monday 02 December 2019

Poštovane kolegice i kolege, studentice i studenti  pozivamo vas u srijedu, 04. prosinca 2019. godine, na gostujuće predavanje dr.sc. Željane Pancirov Cornelisse koje će se održati u sklopu kolegija Engleski jezik na preddiplomskom stručnom studiju Trgovinsko poslovanje s poduzetništvom. Predavanje će biti održano s početkom u 16:00 sati u TCR dvorani.

Sudjelovanje na konferenciji "Languages and Cultures in Time and Space 9"

 • Wednesday 20 November 2019

Profesorica Veleučilišta 'Marko Marulić', dr.sc. Marijana Drinovac Topalović boravila je u Novom sadu od 15.-17. studenog 2019., gdje je na Filozofskom fakultetu, u sklopu konferencije 'Languages and Cultures in Time and Space 9' predstavila rad pod nazivom 'Face as a Manifestation of Personality in Croatian Political Discourse'."

Obavijest o održavanju nastave na dan 24.10.2019.

 • Thursday 24 October 2019

Poštovani studenti, povodom štrajka djelatnika na visoko obrazovnim ustanovama nastava na Veleučilištu "Marko Marulić" u Kninu danas se održava normalno prema rasporedu. S poštovanjem, Anita Jurica

Pretraživanje