Poziv za sudjelovanje na I. međunarodnoj znanstveno–stručnoj konferenciji

  • Četvrtak, 31. svibanj 2018.

Poštovani,
zadovoljstvo nam je uputiti Vam poziv za sudjelovanje na I. međunarodnoj znanstveno-stručnoj konferenciji, koja će se održati u organizaciji Veleučilišta u Kninu, 21. i 22. rujna 2018. Želimo potaknuti promišljanje o mogućnostima razvoja ruralnih krajeva, temeljem povezivanja tema iz područja društvenih, humanističkih i biotehničkih znanosti s posebnim naglaskom na polja ekonomije, prehrambene tehnologije i poljoprivrede krša te uspostaviti širi dijalog u razmjeni mišljenja i dobre prakse. Pozivamo Vas da svojim radovima i aktivnim sudjelovanjem na konferenciji doprinesete razvoju znanstvenog i stručnog promišljanja problematike ruralnog razvoja.

TEMATSKA PODRUČJA:

  • Suvremeni izazovi i trendovi u biotehničkim znanostim
  • Poduzetništvo i investicije u ruralnim krajevima
  • Utjecaj IT sektora na razvoj gospodarstva u ruralnim krajevima

Pozivamo Vas na dostavu radova i iz drugih relevantnih područja ruralnog razvoja, koji se bave razmjenom najboljih praksi unutar šire regije.
Poziv je upućen i svim profesorima, asistentima drugih fakulteta, veleučilišta i visokih škola, kao i svim ostalim istraživačima, koji će svojim aktivnim sudjelovanjem doprinijeti postizanju šireg dijaloga između svih ključnih aktera ruralnog razvoja i razvoju struke.

Radni jezici konferencije su hrvatski i engleski jezik. Molimo sudionike da sažetke svojih radova pošalju na engleskom jeziku, maksimalne duljine do 250 riječi, putem predviđenog obrasca na službenoj web stranici konferencije.

Za sudionike koji izlažu rad na skupu, plaća se kotizacija, koja uključuje potvrdu o sudjelovanju na konferenciji, radne materijale, osvježenje tijekom pauze, zbornik radova, catering, te planirani izlet kako slijedi:
•    Autori radova plaćaju kotizaciju u iznosu od 400,00 kn (55€) do 01. rujna 2018. odnosno 550,00 kn (75€) nakon 01. rujna 2018.
•    Koautori radova plaćaju kotizaciju u iznosu od 200,00 kn
•    Studenti autori i koautori radova oslobođeni su plaćanja kotizacije
•    Djelatnici i studenti Veleučilišta oslobođeni su plaćanja kotizacije
•    Sudionici koji žele aktivno sudjelovati bez izlaganja rada oslobođeni su plaćanja kotizacije
Da bismo osigurali vaše sudjelovanje na konferenciji, molimo popunite Obrazac za prijavu radova, zajedno sa sažetkom svoga rada, budući da će se cjeloviti radovi dostavljati nakon održane konferencije.

Za sudionike koji žele samo aktivno sudjelovati u pratećim aktivnostima na konferenciji bez prezentacije rada, molimo da prilikom registracije označe odgovarajuću opciju.

Prijave radova moguće su do 01. srpnja 2018. Obavijest o prihvaćanju  sažetaka bit će dostavljena do 15. srpnja 2018.

Također molimo Vas da ovaj poziv proslijedite svim kolegama i kolegicama, zainteresiranim za sudjelovanje. Detaljni program rada biti će objavljen na službenim web stranicama konferencije do polovine rujna 2018. godine.
Cjelovite radove potrebno je dostaviti nakon konferencije, do 01.12.2018., a da bi radovi bili podobni za objavljivanje, sudionici su dužni predstaviti svoj rad na skupu (prezentacija ili postersko priopćenje). Svi dostavljeni radovi bit će recenzirani, a obavijest o prihvaćanju radova bit će dostavljena do 15.01.2019. Oni radovi koji su pozitivno recenzirani bit će objavljeni u zborniku konferencije.
Zahvaljujemo Vam na interesu i suradnji i nadamo se zajedničkom druženju 21. i 22. rujna 2018.g. na Veleučilištu u Kninu.
Više o konferenciji i vijesti vezane za konferenciju mogu se pratiti na službenoj stranici konferencije na poveznici: http://conference.veleknin.hr
VAŽNI DATUMI:

  • Rok za dostavu sažetaka - 01. 07. 2018.
  • Potvrda o prihvaćanju sažetaka - 15. 07. 2018.
  • Rok za dostavu radova - 01. 12. 2018.