Održano svečano zatvaranje TechTransferSIKC projekta

  • Petak, 10. travanj 2015.

Dana 08. travnja 2015. godine, na Veleučilištu "Marko Marulić" u Kninu, održan je završni seminar za korisnike/ce projekta te završna konferencija projekta Transfer tehnologije i komercijalizacija inovacija u sektoru hrane Šibensko-kninske županije ukupne vrijednosti 486.323,18 eura.
Projekt je financiran u okviru projekta "Fond za ulaganje u znanost i inovacije, faza II" koji je u nadležnosti MZOS-a, a sastoji se od programa dodjele bespovratnih sredstava i tehničke pomoći u sklopu Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2007. - 2011. Instrumenta pretpristupne pomoći IPA IIIC.
Događaj svečanog predstavljanja bio je dobro posjećen i medijski popraćen, a nazočnima su se prigodnim riječima obratili voditeljica Projekta Emilija Friganović, viša predavačica na Veleučilištu "Marko Marulić", prof. dr. sc. Duška Ćurić, redovita profesorica u trajnom zvanju na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Željko Zrno, prodekan za nastavu te viši predavač na Veleučilištu "Marko Marulić", gospodin Tomislav Vrdoljak, zamjenik župana Šibensko-kninske županije, te gospođa Ivana Roić Ivček, predstavnica Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te ujedno i voditeljica Projekta u MZOS-u.
REZULTATI PROJEKTA

  • Uspostavljen i opremljen Laboratorij za kemiju i tehnologiju žitarica na Veleučilištu "Marko Marulić" u Kninu, te educirano osoblje za rad na novim uređajima.
  • Nadograđen postojeći Laboratorij za kemiju i tehnologiju žitarica Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, te educirano osoblje za rad na novim uređajima.
  • Uspostavljena mreža za transfer tehnologije između partnera i suradnika i/ili ciljnih skupina.
  • Razvijeni i lansirani na tržište novi funkcionalni i tradicionalni proizvodi na bazi žitarica.