Održana je 10. jubilarna promocija stručnih prvostupnika i 3. promocija stručnih specijalista Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu

  • Petak, 22. prosinac 2017.

Dana 20. prosinca 2017. godine u dvorani Studentskoga doma Fra Luje Maruna održana je 10. jubilarna promocija stručnih prvostupnika i 3. promocija stručnih specijalista Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu,
Promovirano je ukupno 52 prvostupnika i specijalista, od toga19 s Trgovinskog poslovanja s poduzetništvom, 8 s Poljoprivrede krša – Biljna proizvodnja , 2 s Poljoprivrede krša – Stočarstva krša, 8 s Prehrambene tehnologije i 15 specijalista.
Studentima su se prigodnim riječima obratili  dekanica, gradonačelnik i dožupan.
– Vaš uspjeh je i naš uspjeh. Bila nam je čast poticati vam racionalnost, konstruktivnost i domišljatost te stalnu želju za učenjem i napretkom – kazala je dekanica Veleučilišta Marka Marulića u Kninu, Lovorka Blažević.
– Kad odete danas u novi svijet i novi život budite svjesni da nosite teret kojega ste dobili ovom diplomom. Morat ćete se cijeli život usavršavati te takvi mijenjati svijet i civilizaciju svojim znanjem, poštenjem i čašću – kazao je kninski gradonačelnik dr. sc. Marko Jelić.
Današnjim danom odnosno preuzimanjem isprava o završenom studiju napravili ste veliku stvar u vašim životima, no ovdje se zapravo ništa ne završava. Za vas počinju novi izazovi i nove brige, no ja iskreno vjerujem da ćete i vi sami učiniti sve da se realizirate kroz zvanja koje ste stekli, no jednako tako želim vjerovati da će i javne politike ponuditi programe koji će biti dovoljno stimulativni kako bi vam pružili priliku da svoje profesionalne ciljeve ostvarite u Republici Hrvatskoj. Posebno mi je drago da ste bili studenti kninskog veleučilišta jer se radi o odličnoj visokoobrazovnoj ustanovi u kojoj izvrsni nastavnici u dobrim uvjetima stvaraju kvalitetne kadrove - kazao je šibensko-kninski dožupan Nikola Blažević.
U ime studenata govor je održala stručna specijalistica Irena Gambiroža s porukom da je znanje kapital kojega nitko ne može oduzeti.
Kao i svake godine Veleučilište „Marko Marulić“ u Kninu nagradilo je svoje najbolje studente prigodnim poklonima, a to su Romanela Simić s Poljoprivrede krša – Biljna proizvodnja, Marko Rakić s Poljoprivrede krša – Stočarstvo krša, Matea Poljan s Prehrambene tehnologije, Barbara Hrga s Trgovinskog poslovanja s poduzetništvom te Irena Gambiroža sa Specijalističkog stručnog studija Ekonomski i normativni okvir poduzetništva.
Na promociji je nastupio i Učenički zbor Osnovne škole Domovinske zahvalnosti.
Slike su preuzete s huknet1.hr