Novosti

Obavijest za studente o izborima za predstavnike studenata u Studentskom zboru

 • Utorak, 01. ožujak 2016.

Obavještavaju se studenti da će se izbori za predstavnike studenata u studentskom zboru održati 14. ožujka 2016. godine od 08:00 – 20:00 sati.

Prijave kandidata i njihovih zamjenika zaprimat će se u studentskoj službi do 5. ožujka 2016.

Izborno povjerenstvo će konačne rang liste kandidata po izbornim jedinicama objaviti 7. ožujka 2016. godine.

Natječaj za dodjeljivanje državnih stipendija za 2016.

 • Četvrtak, 21. siječanj 2016.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisalo je natječaj za dodjelu najmanje pet tisuća stipendija redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj, studentima s invaliditetom i studentima bez odgovarajuće roditeljske skrbi poslijediplomskih sveučilišnih studija za 2016. godinu.

Čestit i blagoslovljen Božić

 • Petak, 25. prosinac 2015.

Svim studentima, profesorima, suradnicima i prijateljima, čestit i blagoslovljen Božić, te sretnu i uspješnu Novu godinu žele djelatnici Veleučilišta i vršiteljica dužnosti dekana Lovorka Blažević.

Obavijest za promovente

 • Ponedjeljak, 07. prosinac 2015.

Poštovane promoventice i promoventi,

svečana promocija stručnih prvostupnika i stručnih specijalista struke Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu, održati će se dana 23. prosinca 2015. godine u 13 sati u kino dvorani Doma HV-a, Tuđmanova 34 Knin. Okupljanje promovenata u dvorani Doma HV-a predviđeno je najkasnije u 11 sati, radi vježbanja protokola. Svi promoventi moraju uplatiti 350,00 kuna u svrhu troškova izrade diplome na žiro račun Veleučilišta, IBAN: HR7424070001100148180, poziv na broj odobrenja upišite Vaš OIB. Molimo Vas da se javite u Studentsku službu Veleučilišta najkasnije do 17. prosinca 2015. godine radi preuzimanja kapa i toga (obavezni ste dostaviti i potvrdu o uplati 350,00 kuna).

Terenska nastava "Neretva 2015"

 • Petak, 04. prosinac 2015.

Dana  13. studenoga  2015. godine studenti 2. i 3. godine studija Poljoprivreda krša-biljna proizvodnja, te  studenti  3. godine studija Prehrambene tehnologije  Veleučilišta „Marko Marulić“ iz Knina, prema uhodanom tradicionalnom   programu,  zajedno sa predmetnim nastavnicima odradili su  terensku nastavu, te su se  zahvaljujući srdačnom gostoprimstvu i stručnom vodstvu naših domaćina imali priliku upoznati  specifičnostima pojedinih tehnologija uzgoja, prerade, čuvanja i trženja  različitih  poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Terenska nastava u poljoprivrednoj zadruzi "Primošten Burni"

 • Petak, 04. prosinac 2015.

Dana 30 listopada  2015. godine studenti 3. godine studija Prehrambene tehnologije te studija Biljne Proizvodnje  Veleučilišta „Marko Marulić“ iz Knina u svom  već tradicionalnom  godišnjem programu, zajedno sa predmetnim nastavnicima odradili su  terensku nastavu u proizvodno-prerađivačkim objektima Poljoprivredne zadruge "PrimoštenBurni".

Izaslanstvo Veleučilišta u Kninu sudjelovalo na konferenciji „ Trendovi i izazovi visokoga obrazovanja u poljoprivredi“ u Križevcima

 • Petak, 04. prosinac 2015.

Izaslanstvo Veleučilišta u sastavu v. d. dekanica Lovorka Blažević, dr. sc. Boris Dorbić i Ana Marić sudjelovali na konferenciji  „ Trendovi i izazovi visokoga obrazovanja u poljoprivredi“ ,dana 19. Studenoga 2015 u Križevcima,  pod organizacijom Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, a povodom obilježavanja 155. Obljetnice poljoprivrednoga školstva.

Nastupno predavanje - dr.sc. Olivera Tanceva Crmaric

 • Srijeda, 25. studeni 2015.

U suradnji s Visokom školom za menadžment u turizmu i informatici iz Virovitice, na Veleučilištu „Marko Marulić“ u Kninu će se održati nastupno predavanje pred studentima stručnog studija Prehrambene tehnologije, sljedećeg kandidata:

26. studenog 2015. godine u dvorani TCR s početkom u 10 sati u okviru predavanja iz nastavnog predmeta Biologija

dr.sc. Olivera Tanceva Crmaric  - tema predavanja: "Mikrorazmnožavanje biljnih kultura  in vitro,  primjena  u očuvanju bioraznolikosti  i  proizvodnji  hrane"

Nastupna predavanja

 • Srijeda, 25. studeni 2015.

U suradnji s Visokom školom za menadžment u turizmu i informatici iz Virovitice, na Veleučilištu „Marko Marulić“ u Kninu će se održati nastupna predavanja pred studentima stručnog studija Prehrambene tehnologije, sljedećih kandidata:
25. studenog 2015. godine u dvorani TCR s početkom u 10 sati u okviru predavanja iz nastavnog predmeta Biokemija

 • Milijana Bradaš Marinović, mag.ing.agr.    -  tema predavanja: "Koenzimi i vitamini"
 • Ante Madir, dr.med.vet. - tema predavanja: "Utjecaj genotipa svinja na masnokiselinski profil i oksidativni status pršuta"

Repozitorij završnih i diplomskih radova Dabar

 • Četvrtak, 19. studeni 2015.

Veleučilište "Marko Marulić" u suradnji sa Sveučilišnim ačunskim centrom (SRCE) i Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom je početkom listopada 2015. godine uspostavilo Digitalni repozitorij završnih i diplomskih radova, u kojem će se ubuduće u redovitoj proceduri objavljivati svi završni i diplomski radovi naših studenata.

Repozitorij završnih i diplomskih radova Veleučilišta "Marko Marulić" u Kninu nalazi se na adresi: https://radovi.veleknin.hr

Posjet studenata iz Litve, Njemačke i Portugala u okviru Erasmus razmjene

 • Četvrtak, 12. studeni 2015.

Dragi studenti, Veleučilište "Marko Marulić" u Kninu i Studentski zbor Veleučilišta  bit će u petak, 13. studenog 2015. godine domaćini Erasmus studentima koji borave na Sveučilišnom odjelu za stručne studije Sveučilišta u Splitu, ali i studentima iz Odjela za stručne studije iz Splita.  Erasmus studenti dolaze iz Litve, Njemačke i Portugala te vas ovom prilikom pozivamo  da se u što većem broju odazovete i razmijenite svoja iskustva s našim i vašim gostima. Sastanak počinje u 13:00 sati.

Gostujuće predavanje u okviru Erasmus + programa

 • Ponedjeljak, 02. studeni 2015.

Poštovani studenti i zaposlenici Veleučilišta “Marko Marulić” u Kninu, na našem Velečilištu od 02.11. do 05.11.2015. gostuju predstavnici ERASMIP konzorcija iz Francuske. Za vrijeme posjete našem Veleučilištu, predstavnici konzorcija će održati predavanje u kojem će predstaviti svoj konzorcij, institucije koje predstavljaju te prilike za suradnju koje imamo. Ovaj konzorcij može biti mjesto na kojem možete realizirati svoju Erasmus + mobilnost (stručna praksa/usavršavanje).

Nastavnici Veleučilišta sudjelovali na dvije Međunarodne znanstvene konferencije za poljoprivredu i prehranu

 • Petak, 23. listopad 2015.

Od 07. do 09. listopada 2015. održana je II. međunarodna konferencija za poljoprivredu i hranu u Ohridu. Mr. sc. Boris Dorbić, predavač i suradnici su održali dva posterska izlaganje iz područja ukrasnog bilja i krajobrazne arhitekture na temu Krajobrazno-dendrološke valorizacije ukrasnih vrsta i preferencija korisnika o odabiru sobnog bilja. Od 15. do 18. listopada 2015. održana je VI. Međunarodna znanstveni poljoprivredni simpozij u Sarajevu. Mr. sc. Boris Dorbić, predavač i suradnici su održali  postersko izlaganje iz područja ukrasnog bilja i krajobrazne arhitekture na temu Krajobrazno dendrološke valorizacije ukrasnog bilja.

Preuzimanje podataka o AAI@EduHr elektroničkom identitetu

 • Četvrtak, 15. listopad 2015.

Poštovani studenti, svoje podatke o AAI@EduHr korisničkom idetitetu možete preuzeti u studentskoj službi. Navedeni korisnički podaci Vam služe za pristup Studomatu, sustavu Moodle, elektronskoj pošti, i ostalim uslugama u akademskoj zajednici kao što je pristup Internetu.

Svečano otvaranje nove akademske godine 2015./2016. na Veleučilištu „Marko Marulić“ u Kninu

 • Utorak, 06. listopad 2015.

Danas je svečano otvorena nova akademska godina 2015./2016. Pozdrave dobrodošlice novim studentima, sveukupno njih 139 uputila je vršiteljica dužnosti dekana Lovorka Blažević, v.pred., te dodala: „Obećavam da ćemo učiniti sve da se ovdje što ugodnije osjećate te vam pružiti sve potrebne uvjete kako bi vaš put prema stjecanju akademskih naziva bio uspješan. Budite uporni i otvoreni za usvajanje novih znanja i vještina jer je znanje blago koje svoga vlasnika svugdje prati.“

Pretraživanje