Novosti

Otvoren Natječaj za dodjelu državnih stipendija za akademsku godinu 2016./2017.

 • Utorak, 18. listopad 2016.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisalo je Natječaj za dodjeljivanje minimalno 5.000 državnih stipendija redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj, studentima s invaliditetom i studentima bez odgovarajuće roditeljske skrbi poslijediplomskih sveučilišnih studija za akademsku godinu 2016./2017. Prijave na natječaj podnose se od 14. listopada do 8. studenoga 2016. godine.

Obavijest o početku nastave, rasporedu i orijentacijskom predavanju za brucoše

 • Petak, 30. rujan 2016.

Molimo sve studente da redovito prate rasporede na oglasnoj ploči Veleučilišta i na web stranicama pojedinih studija, odnosno na web stranici https://raspored.veleknin.hr. Nastava za studente prve godine specijalističkog diplomskog stručnog studija Ekonomski i normativni okvir poduzetništva počinje 10. listopada 2016. godine, a za sve ostale 4. listopada 2016. Za studente prve godine, nakon uvodnog predavanja organizirano je kratko orijentacijsko predavanje na kojem će saznati sve bitne informacije o svojim pravima i obvezama.

Sudjelovanje djelatnika Veleučilišta na XVI. Ružičkinim danima "DANAS ZNANOST-SUTRA INDUSTRIJA"

 • Četvrtak, 29. rujan 2016.

Doc.dr.sc. Mladenka Šarolić, v. pred. i Doc.dr.sc. Zvonimir Marijanović,v.pred. su sudjelovali na XVI. Ružičkinim danima 21.-23. rujna 2016. godine u Vukovaru, s posterskim priopćenjem: Tvari arome "Neretvanske mandarine" i Karakterizacija isparljivih spojeva vršnih para Camembert sira. Organizator skupa je Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa i Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, uz područna društva HDKI iz Osijeka, Vukovara, Požege i Belišća.

Konačne rang liste

 • Srijeda, 28. rujan 2016.

Konačna rang lista pristupnika na trećem upisnom krugu dostupna je u prilogu.

Otvaranje nove akademske godine

 • Srijeda, 28. rujan 2016.

Poštovani, čast nam je pozvati Vas na svečanost otvaranja nove akademske godine 2016./2017.  na Veleučilištu „Marko Marulić“ u Kninu  koje će se održati dana, 3. listopada 2016. godine (ponedjeljak) u 11:00 sati u svečanoj dvorani Veleučilišta.

Odluka o dekanskim rokovima

 • Petak, 23. rujan 2016.

Poštovani studenti, dekanski rok održati će se 29. i 30. rujna, a moguće je pristupiti polaganju samo jednog ispita, bez obzira na broj nepoloženih. Tekst odluke možete preuzeti u prilogu.

Objava kandidatura i program rada za izbor dekana Veleučilišta

 • Srijeda, 06. srpanj 2016.

Nakon pregleda natječajne dokumentacije Povjerenstvo za prikupljanje pristiglih prijava i utvrđivanje pravovaljanosti prijava pristupnika za izbor dekana Veleučilišta "Marko Marulić" u Kninu utvrdilo je da ukupno jedan
kandidat zadovoljava uvjete iz Natječaja za izbor dekana Veleučilišta "Marko Marulić" u Kninu.

Poziv na predavanje na temu "Importance and mission of Maribor University Botanical Garden"

 • Utorak, 05. srpanj 2016.

U sklopu Erasmus + programa na Veleučilištu će boraviti prof. Andrej Šušek sa Sveučilišta u Mariboru. U sklopu svog posjeta našem Veleučilištu, u srijedu, 06.07.2016. održati će predavanje s temom: „Importance and mission of Maribor University Botanical Garden« s početkom u 11 sati u TCR dvorani Veleučilišta. Ovim putem pozivamo sve zaposlenike i studente Veleučilišta da se navedenom predavanju prisustvuju u što većem broju.

Obilježavanje 100 godina rođenja akademika Hrvoja Požara

 • Ponedjeljak, 04. srpanj 2016.

U Kninu će se u ponedjeljak i utorak održati velika svečanost u povodu 100. godišnjice rođenja akademika Hrvoja Požara. U okviru programa obilježavanja stote godišnjice rođenja kninskog i hrvatskog znanstvenog velikana u ponedjeljak će na tvrđavi biti upriličena dodjela godišnjih nagrada Zaklade Hrvoje Požar i Hrvatskog energetskog društva za znanstveni doprinos i najbolja postignuća studenata energetike, a u utorak će se na veleučilištu održati cjelodnevna Konferencija o životu i radu akademika Hrvoja Požara i njegovom značaju za Republiku Hrvatsku.

Poziv na predstavljanje Zavoda za ispitivanje materijala i razvoj novih tehnologija Skopje

 • Subota, 11. lipanj 2016.

Poštovani studenti i zaposlenici Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu, pozivamo vas na predavanje koje će održati dana 14. 06. 2016. (utorak) s početkom u 12 sati. Predstavljanje će održati doc. dr. Margarita Dimovska i doc. dr. Zvezda Bogevska koje na našem Veleučilištu gostuju u okviru Erasmus + programa. Predstavljanje Zavoda je prvenstveno namijenjeno studentima kojima se pruža mogućnost obavljanja stručne prakse u okviru Erasmus + programa na navedenom Zavodu. U sklopu predavanja, predstaviti će se i Sveučilište „Sv. Ćiril i Metoda“ u Skopju s kojim našem Veleučilište ima potpisan ugovor o suradnji.

Svečano obilježena 11. obljetnica osnivanja Veleučilišta "Marko Marulić" u Kninu

 • Subota, 11. lipanj 2016.

Dana 09. lipnja 2016. godine svečano je obilježena 11. obljetnica osnivanja Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu. Na samom početku uzvanicima i gostima obratila se v.d. dekana Lovorka Blažević, v.pred. i istaknula da će Veleučilište nastaviti raditi na razvoju atraktivnih studijskih programa, s posebnim naglaskom na STEM područja, razvoju stručne i znanstvenoistraživačke djelatnosti, suradnji s gospodarstvom i lokalnom zajednicom i promicanju međunarodne suradnje.

Odluka o neradnom danu - blagdan sv. Ante

 • Subota, 11. lipanj 2016.

Na temelju članka 30. Statuta Veleučilišta ''Marko Marulić'' u Kninu vršiteljica dužnosti dekana Lovorka Blažević, v. pred. donosi Odluku o neradnom danu 13. lipnja 2016. godine. Dan 13. lipnja 2016. godine (ponedjeljak), Dan Grada Knina i blagdan sv. Ante – zaštitnika grada, na Veleučilištu ''Marko Marulić'' u Kninu je neradni dan.

Poziv na obilježavanje 11. obljetnice osnivanja Veleučilišta

 • Utorak, 07. lipanj 2016.

Povodom  11. obljetnice osnivanja Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu pozivamo Vas da svojom nazočnošću uveličate proslavu XI. obljetnice osnivanja Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu. Prigodna svečanost održat će se dana 9. lipnja 2016. godine s početkom u 09:00 sati u svečanoj dvorani Veleučilišta, Kralja Petra Krešimira IV. br. 30, Knin. Radujemo se Vašem dolasku.

Pretraživanje