Novosti

Otvorenje nove akademske godine

 • Utorak, 26. rujan 2017.

Poštovani, zadovoljstvo i čast nam je pozvati Vas na otvaranje nove akademske godine 2017./2018.  koje će se održati u ponedjeljak,  2. listopada 2017. godine u svečanoj dvorani Veleučilišta "Marko Marulić" u
Kninu (Krešimirova 30) s početkom u 11:00 sati.

Rezultati razredbenog postupka - stručni studiji

 • Utorak, 26. rujan 2017.

Poštovani, u prilogu dostavljamo rang listu pristupnika za stručne studije Trgovinskog poslovanja s poduzetništvom i Prehrambene tehnologije. Upisi će se vršiti 28. i 29. rujna 2017. u vremenu od 09:00 do 14:00 sati.

Konačna rang lista studenata za smještaj u Studentskom domu "Fra Lujo Marun"

 • Petak, 08. rujan 2017.

Po isteku roka za dostavu prigovora na privremenu rang listu natječaja za smještaj studenta u Studentski dom „fra Lujo Marun“  u akademskoj godini 2017./2018., Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja objavljuje Konačnu rang listu studenta koji su ostvarili pravo na smještaj.

Upute studentima koji su ostvarili pravo na smještaj u Studentski dom „fra Lujo Marun“  bit će objavljene najkasnije do 12. rujna 2017. na našoj web stranici.

Privremena rang lista studenata za smještaj u Studentskom domu "Fra Lujo Marun"

 • Srijeda, 30. kolovoz 2017.

Veleučilište "Marko Marulić" u Kninu raspisalo je dana 05. srpnja 2017. godine Natječaj za smještaj studenata u Studentski dom "fra Lujo Marun" u ak.god. 2017./2018. Nakon isteka roka za podnošenje prijava na Natječaj, Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja obradilo je pristigle prijave i sačinilo Privremenu rang listu za subvencionirani smještaj studenata u studentski dom “fra Lujo Marun”.

Najava redovitog održavanja računalne infrastrukture

 • Četvrtak, 20. srpanj 2017.

Poštovani korisnici, obavještavamo Vas da će zbog redovitog održavanja računalne infrastrukture biti smanjena dostupnost računalnih servisa u periodu od 24. srpnja (ponedjeljak) do 25. srpnja (utorak) 2017. godine. Obzirom da će se u navedenom periodu obavljati fizička i programska nadogradnja sustava, u navedenom periodu može doći do potpune nedostupnosti usluga i servisa u okviru akademske zajednice koji se oslanjaju na AAI@EduHr infrastrukturu, kao i usluga koje se oslanjaju na lokalnu infrastrukturu (web stranice, mail poslužitelj, pristup Internetu, prijava na Moodle poslužitelj). 

Seminar o Eteričnim uljima-izolacija i kromatografske analize u Zagrebu

 • Ponedjeljak, 05. lipanj 2017.

Dana 23. i 25.  svibnja 2017. u sklopu seminara: „Eterična ulja- izolacija i kromatografske analize“ koju je organizirao Zavod za farmakognoziju;  Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagreb i Tvrtka Alphacrom  iz Zagreba, a naš viši predavač Doc. dr. sc. Zvonimir Marijanović je održao predavanja pod naslovom:  "Uvod u GC-MS“  i  „Interpretacija rezultata dobivenih GC-MS-om".

Održana Terenska nastava iz modula Ukrasno bilje i Osnove zaštite bilja od bolesti

 • Ponedjeljak, 29. svibanj 2017.

Terenska nastava iz modula Ukrasno bilje i Osnove zaštite bilja od bolesti za studente druge godine smjera Biljna proizvodnja, održana je dana 03. 05. '17. u prostorima tvrtke HOLUS - d.o.o. u Turnju pored Sv. Filip i Jakov.
Studentima je prezentirana problematika uzgoja i zaštite plodovitog povrća u plastenicima (hidroponski uzgoj).

Studijski programi Veleučilišta prezentirani na sajmu "Eko-rural" u Metkoviću

 • Ponedjeljak, 22. svibanj 2017.

Dana 13. svibnja 2017. u sklopu 5. Sajma "Eko-rural" u Metkoviću održano je predstavljanje studijskih programa Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu, a naša viša predavačica doc. dr. sc. Mladenka Šarolić također je održala i seminar pod nazivom "Ekološka poljoprivreda u funkciji ruralnog razvoja".

Posjet Doc.dr.sc. Zvonimira Marijanovića, v.pred. Sveučilištu u Cagliariju - Italija

 • Nedjelja, 21. svibanj 2017.

Doc .dr. sc.Zvonimira  Marijanovića, v. pred. kao suradnik je u vremenu od 11- 16. svibnja 2017. godine  posjetio Odjel za istraživanje života i prirodne znanosti Sveučilišta u Cagliariju-Italija (kod  Izv. prof . dr. sc.  Carla I. G. Tuberosa)  u sklopu  projekta: Research of Natural Products and Flavours: Chemical Fingerprinting and Unlocking the Potential  (IP-11-2013-8547), financiran od  Hrvatske zaklade za znanost (Glavni istraživač: Prof. dr. sc. Igor Jerković sa Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu).

Sudjelovali smo na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja u Zadru

 • Nedjelja, 21. svibanj 2017.

16. svibnja u Zadru na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja u organizaciji Instituta za razvoj obrazovanja predstavljeno je Veleučilište „Marko Marulić“ u Kninu. Na štandu Veleučilišta bilo je moguće dobiti sve potrebne informacije o studijskim programima.
Na Sajmu je sudjelovalo više od 25 izlagača iz Hrvatske i 8 zemalja Europe i svijeta koji su predstavili svoje programe stipendiranja i studijske programe.

Održana manifestacija pod nazivom „Dan otvorenih vrata EU projekata“

 • Subota, 13. svibanj 2017.

„Dan otvorenih vrata EU projekata“ održan je 10. svibnja 2017. godine u Gradskoj vijećnici grada Knina u okviru kojega je održana konferencija za javnost pod nazivom „Predstavljanje iskustava grada Knina u povlačenju EU sredstava“. Uz predstavljanje izvedenih projekata Ekološke udruge Krka, Svetog Bartolomeja, Udruge Zvonimir, Pučkog otvorenog učilišta Knin i Komunalnog poduzeća svoja iskustva i projekte financirane fondovima EU predstavilo je Veleučilište „Marko Marulić“ u Kninu. Grad Knin je predstavio i projekt čija je provedba tek započela, a koji Grad Knin provodi u sklopu Programa integralne fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije pilot područja malih gradova na ratom pogođenim područjima.

9. Sajam agroturizma Šibensko – kninske županije, Skradin, 30.04. – 01.05. 2017.

 • Subota, 13. svibanj 2017.

U organizaciji Šibensko – kninske županije i Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko – kninske županije uz suorganizatore Obrtničku komoru Šibensko – kninske županije, HGK Županijsku komoru Šibenik, Grad Skradin i Turističku zajednicu Šibensko – kninske županije održan je 9. Sajam agroturizma Šibensko – kninske županije u Skradinu.
Veleučilište „Marko Marulić“ u Kninu predstavilo se i ove godine na 9. Sajmu agroturizma Šibensko – kninske županije u Skradinu.

Održana manifestacija pod nazivom „Doručak s hrvatskih farmi“

 • Subota, 13. svibanj 2017.

„Doručak s hrvatskih farmi“ održan je 09. svibnja 2017. godine na Kninskoj tvrđavi. Na Doručku s hrvatskih farmi poslužene su tradicionalne hrvatske namirnice: mlijeko i mliječni proizvodi, meso, kruh, peciva i jaja. Veleučilište „Marko Marulić“ u Kninu predstavilo se prezentacijom funkcionalnih proizvoda kruha i peciva kao rezultata projekta TechTransferSIKC - Transfer tehnologije i komercijalizacija inovacija u sektoru hrane Šibensko-kninske županije, financiranog iz Operativnog programa Regionalna konkurentnost, Instrument pretpristupne pomoći IPA – Grant shema Fond za ulaganje u znanost i inovacije.

Na kninskoj tvrđavi 9. svibnja “Doručak s hrvatskih farmi”

 • Ponedjeljak, 08. svibanj 2017.

Na kninskoj tvrđavi u utorak, 9. svibnja s početkom u 9:30 sati održat će se “Doručak s hrvatskih farmi”.
Doručkovat će se tradicionalne domaće namirnice s oznakama “Mlijeko hrvatskih farmi”, “Meso hrvatskih farmi”,
“Jaja hrvatskih farmi”, “Brašno hrvatskih polja”, “Kruh hrvatskih polja”,
kao i tradicionalne namirnice iz Šibensko-kninske županije.

Dani otvorenih vrata EU projekata u Šibensko-knijnskoj županiji

 • Subota, 06. svibanj 2017.
Ovim putem Vas obavještavamo da se Grad Knin pridružuje obilježavanju 
Dana otvorenihvrata EU projekata u Šibensko-kninskoj županiji te da 
dana 10. svibnja 2017. godines početkom u 10,00 sati u Gradskoj vijećnici 
organiziramo konferenciju za javnostpod nazivom: “Predstavljanje iskustava 
grada Knina u povlačenju EU sredstava”.Cilj konferencije je zainteresiranoj 
javnosti predstaviti pozitivna iskustvaaktivnih korisnika EU sredstava s 
područja grada Knina.

Odluke o prijamu u radni odnos

 • Utorak, 25. travanj 2017.

Obavijest o rezultatima natječaja  za radna mjesta objavljenog dana 25. siječnja u Narodnim Novinama 7/2017, dnevnom tisku 24 sata, na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i na Internet stranicama Veleučilišta „ Marko Marulić“ u Kninu.

Pretraživanje