Novosti

Održana komemoracija u povodu smrti izv.prof.dr.sc. Mirka Gugića, prof. visoke škole

 • Četvrtak, 26. listopad 2017.

Dana 23. listopada 2017. godine na Veleučilištu „Marko Marulić“ u Kninu održana je komemoracija u povodu smrti cijenjenog izv.prof.dr.sc. Mirka Gugića, prof.v.š., bivšeg dekana Veleučilišta i vodećeg stručnjaka iz područja maslinarstva u Republici Hrvatskoj. Veliki znalac, vrhunski stručnjak i autoritet u poljoprivredno – prehrambenoj industriji, a nadasve čovjek, prof.dr.sc. Mirko Gugić, prof.v.š., umro je u četvrtak, 19. Listopada 2017. godine u 68. godini života.

Obavijest o smrti izv.prof.dr.sc. Mirka Gugića, prof. visoke škole

 • Četvrtak, 19. listopad 2017.

Zatečeni i potreseni tužnom viješću o smrti našeg dragog prijatelja, bivšeg dekana Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu obavještavamo studente i zaposlenike Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu da nas je u 68. godini života napustio izv.prof.dr.sc. Mirko Gugić, prof. visoke škole u četvrtak, 19. listopada 2017. godine.

Poziv na predavanje: dr. Ryszard Zamorski, University of Science and Technology in Bydgoszcz, Poland

 • Srijeda, 11. listopad 2017.

Poštovani, zadovoljstvo nam je pozvati Vas na predavanje: dr. Ryszard Zamorski, University of Science and Technology in Bydgoszcz, Poland na temu "Globalization of Educational Offer of the Faculty of Agriculture and Biotechnology, UTP in Bydgoszcz". Predavanje će se održati na  Veleučilištu „Marko Marulić“ u Kninu, dana  12. listopada 2017. godine (četvrtak) s početkom u 10 sati u dvorani  TCR Veleučilišta, Kralja Petra Krešimira IV. br. 30, Knin.

Otvorenje nove akademske godine

 • Utorak, 26. rujan 2017.

Poštovani, zadovoljstvo i čast nam je pozvati Vas na otvaranje nove akademske godine 2017./2018.  koje će se održati u ponedjeljak,  2. listopada 2017. godine u svečanoj dvorani Veleučilišta "Marko Marulić" u
Kninu (Krešimirova 30) s početkom u 11:00 sati.

Rezultati razredbenog postupka - stručni studiji

 • Utorak, 26. rujan 2017.

Poštovani, u prilogu dostavljamo rang listu pristupnika za stručne studije Trgovinskog poslovanja s poduzetništvom i Prehrambene tehnologije. Upisi će se vršiti 28. i 29. rujna 2017. u vremenu od 09:00 do 14:00 sati.

Konačna rang lista studenata za smještaj u Studentskom domu "Fra Lujo Marun"

 • Petak, 08. rujan 2017.

Po isteku roka za dostavu prigovora na privremenu rang listu natječaja za smještaj studenta u Studentski dom „fra Lujo Marun“  u akademskoj godini 2017./2018., Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja objavljuje Konačnu rang listu studenta koji su ostvarili pravo na smještaj.

Upute studentima koji su ostvarili pravo na smještaj u Studentski dom „fra Lujo Marun“  bit će objavljene najkasnije do 12. rujna 2017. na našoj web stranici.

Privremena rang lista studenata za smještaj u Studentskom domu "Fra Lujo Marun"

 • Srijeda, 30. kolovoz 2017.

Veleučilište "Marko Marulić" u Kninu raspisalo je dana 05. srpnja 2017. godine Natječaj za smještaj studenata u Studentski dom "fra Lujo Marun" u ak.god. 2017./2018. Nakon isteka roka za podnošenje prijava na Natječaj, Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja obradilo je pristigle prijave i sačinilo Privremenu rang listu za subvencionirani smještaj studenata u studentski dom “fra Lujo Marun”.

Najava redovitog održavanja računalne infrastrukture

 • Četvrtak, 20. srpanj 2017.

Poštovani korisnici, obavještavamo Vas da će zbog redovitog održavanja računalne infrastrukture biti smanjena dostupnost računalnih servisa u periodu od 24. srpnja (ponedjeljak) do 25. srpnja (utorak) 2017. godine. Obzirom da će se u navedenom periodu obavljati fizička i programska nadogradnja sustava, u navedenom periodu može doći do potpune nedostupnosti usluga i servisa u okviru akademske zajednice koji se oslanjaju na AAI@EduHr infrastrukturu, kao i usluga koje se oslanjaju na lokalnu infrastrukturu (web stranice, mail poslužitelj, pristup Internetu, prijava na Moodle poslužitelj). 

Seminar o Eteričnim uljima-izolacija i kromatografske analize u Zagrebu

 • Ponedjeljak, 05. lipanj 2017.

Dana 23. i 25.  svibnja 2017. u sklopu seminara: „Eterična ulja- izolacija i kromatografske analize“ koju je organizirao Zavod za farmakognoziju;  Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagreb i Tvrtka Alphacrom  iz Zagreba, a naš viši predavač Doc. dr. sc. Zvonimir Marijanović je održao predavanja pod naslovom:  "Uvod u GC-MS“  i  „Interpretacija rezultata dobivenih GC-MS-om".

Održana Terenska nastava iz modula Ukrasno bilje i Osnove zaštite bilja od bolesti

 • Ponedjeljak, 29. svibanj 2017.

Terenska nastava iz modula Ukrasno bilje i Osnove zaštite bilja od bolesti za studente druge godine smjera Biljna proizvodnja, održana je dana 03. 05. '17. u prostorima tvrtke HOLUS - d.o.o. u Turnju pored Sv. Filip i Jakov.
Studentima je prezentirana problematika uzgoja i zaštite plodovitog povrća u plastenicima (hidroponski uzgoj).

Studijski programi Veleučilišta prezentirani na sajmu "Eko-rural" u Metkoviću

 • Ponedjeljak, 22. svibanj 2017.

Dana 13. svibnja 2017. u sklopu 5. Sajma "Eko-rural" u Metkoviću održano je predstavljanje studijskih programa Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu, a naša viša predavačica doc. dr. sc. Mladenka Šarolić također je održala i seminar pod nazivom "Ekološka poljoprivreda u funkciji ruralnog razvoja".

Posjet Doc.dr.sc. Zvonimira Marijanovića, v.pred. Sveučilištu u Cagliariju - Italija

 • Nedjelja, 21. svibanj 2017.

Doc .dr. sc.Zvonimira  Marijanovića, v. pred. kao suradnik je u vremenu od 11- 16. svibnja 2017. godine  posjetio Odjel za istraživanje života i prirodne znanosti Sveučilišta u Cagliariju-Italija (kod  Izv. prof . dr. sc.  Carla I. G. Tuberosa)  u sklopu  projekta: Research of Natural Products and Flavours: Chemical Fingerprinting and Unlocking the Potential  (IP-11-2013-8547), financiran od  Hrvatske zaklade za znanost (Glavni istraživač: Prof. dr. sc. Igor Jerković sa Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu).

Sudjelovali smo na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja u Zadru

 • Nedjelja, 21. svibanj 2017.

16. svibnja u Zadru na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja u organizaciji Instituta za razvoj obrazovanja predstavljeno je Veleučilište „Marko Marulić“ u Kninu. Na štandu Veleučilišta bilo je moguće dobiti sve potrebne informacije o studijskim programima.
Na Sajmu je sudjelovalo više od 25 izlagača iz Hrvatske i 8 zemalja Europe i svijeta koji su predstavili svoje programe stipendiranja i studijske programe.

Održana manifestacija pod nazivom „Dan otvorenih vrata EU projekata“

 • Subota, 13. svibanj 2017.

„Dan otvorenih vrata EU projekata“ održan je 10. svibnja 2017. godine u Gradskoj vijećnici grada Knina u okviru kojega je održana konferencija za javnost pod nazivom „Predstavljanje iskustava grada Knina u povlačenju EU sredstava“. Uz predstavljanje izvedenih projekata Ekološke udruge Krka, Svetog Bartolomeja, Udruge Zvonimir, Pučkog otvorenog učilišta Knin i Komunalnog poduzeća svoja iskustva i projekte financirane fondovima EU predstavilo je Veleučilište „Marko Marulić“ u Kninu. Grad Knin je predstavio i projekt čija je provedba tek započela, a koji Grad Knin provodi u sklopu Programa integralne fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije pilot područja malih gradova na ratom pogođenim područjima.

9. Sajam agroturizma Šibensko – kninske županije, Skradin, 30.04. – 01.05. 2017.

 • Subota, 13. svibanj 2017.

U organizaciji Šibensko – kninske županije i Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko – kninske županije uz suorganizatore Obrtničku komoru Šibensko – kninske županije, HGK Županijsku komoru Šibenik, Grad Skradin i Turističku zajednicu Šibensko – kninske županije održan je 9. Sajam agroturizma Šibensko – kninske županije u Skradinu.
Veleučilište „Marko Marulić“ u Kninu predstavilo se i ove godine na 9. Sajmu agroturizma Šibensko – kninske županije u Skradinu.

Održana manifestacija pod nazivom „Doručak s hrvatskih farmi“

 • Subota, 13. svibanj 2017.

„Doručak s hrvatskih farmi“ održan je 09. svibnja 2017. godine na Kninskoj tvrđavi. Na Doručku s hrvatskih farmi poslužene su tradicionalne hrvatske namirnice: mlijeko i mliječni proizvodi, meso, kruh, peciva i jaja. Veleučilište „Marko Marulić“ u Kninu predstavilo se prezentacijom funkcionalnih proizvoda kruha i peciva kao rezultata projekta TechTransferSIKC - Transfer tehnologije i komercijalizacija inovacija u sektoru hrane Šibensko-kninske županije, financiranog iz Operativnog programa Regionalna konkurentnost, Instrument pretpristupne pomoći IPA – Grant shema Fond za ulaganje u znanost i inovacije.

Pretraživanje