Novosti

Obavijest o radu administrativnih službi Veleučilišta

 • Četvrtak, 28. svibanj 2020.

Poštovani studenti i djelatnici Veleučilišta, obavještavamo vas da će od 1. lipnja 2020. godine sve administrativne službe Veleučilišta biti otvorene za rad svaki dan u uredovno vrijeme. Nastava će se do kraja ove akademske godine u većoj mjeri odvijati na daljinu, posebice one aktivnosti za koje je to primjereno te kod kojih provedba nastave na daljinu ne remeti nastavni proces. Molimo studente da prilikom potrebe dolaska na Veleučilište svoj dolazak najave dan ranije u službu kod koje žele doći pridržavajući se svih epidemioloških mjera.

Natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima u ak. god 2019./2020.

 • Srijeda, 27. svibanj 2020.

Veleučilište „Marko Marulić“ u Kninu raspisuje natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima Veleučilišta  „Marko Marulić“ u Kninu za akademsku godinu 2019./2020.
Stipendija je namijenjena studentima Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu u sljedećim kategorijama:
1. izvrsnost,
2. socio-ekonomski status.
Godišnji iznos jedne stipendije iznosi 10.000,00 kn za 1. kategoriju i 10.000,00 kn za 2. kategoriju.
Veleučilište „Marko Marulić“ u Kninu dodjeljuje ukupno osam (8) stipendija i to dvije (2) najboljim studentima na biotehničkim i društvenim studijima te tri (6) studentima posebnog socio-ekonomskog statusa sukladno tablicama:

Obavijest dekanice studentima

 • Srijeda, 13. svibanj 2020.

Drage studentice i studenti, hvala što ste izdvojili malo svoga vremena i popunili obrazac kako bi nam pomogli da unaprijedimo način izvođenja nastave na daljinu i da u ovoj nepredviđenoj situaciji što prije sagledamo moguće slabe točke izvođenja nastave na daljinu. Vaši odgovori su nam pomogli da sve raspoložive resurse na što bolji način iskoristimo u cilju boljeg prenošenja znanja ali i da poboljšamo vrednovanje ishoda učenja tijekom ovog semestra. Isto tako hvala Vam što ste prepoznali naše dobre resurse i to posebice nastavnike koji su zaslužili svaku pohvalu. Hvala Vam u ime svih nas! Održavanje nastave i ispita na Veleučilištu nastavlja se „na daljinu“, a o mogućim promjenama na vrijeme ćemo Vas izvijestiti. Vaše nam je mišljenje važno i vrijedno. Ovim putem vas pozivam da i nadalje dijelite svoja iskustva, postavljate pitanja i dajete prijedloge za poboljšanja na slijedeću adresu elektroničke pošte: studentskisanducic@veleknin.hr

Snimke webinara na temu Teams for Education

 • Srijeda, 06. svibanj 2020.

Poštovane kolegice i kolege nastavnici, drage studentice i studenti,
na poveznici https://mzo.gov.hr/vijesti/webinari-teams-for-eduacation-za-visoko-obrazovanje/3686 dostupne su snimke sljedećih webinara na temu Teams for Education:

 • Kako koristiti MS Teams za učenje na daljinu za nastavnike visokoškolskih ustanova
 • Kako koristiti MS Teams za studente.

MS Teams je alat koji omogućava rad u virtualnom okruženju u realnom vremenu. Nastavnici mogu u ovom alatu održavati virtualna predavanja u kojima studenti mogu aktivno sudjelovati uz pristup računalom, mobilnim telefonom ili tabletom.
Na istoj poveznici dostupan je i webinar za rad u programu OneNote:

 • Kako koristiti OneNote za nastavnike visokoškolskih ustanova te upute za korištenje Microsoft Teams i Office 365 programskih alata.

Sretan Uskrs

 • Nedjelja, 12. travanj 2020.

Svim studentima, profesorima, suradnicima i prijateljima, sretan Uskrs žele djelatnici Veleučilišta i dekanica Lovorka Blažević.

Mljekarski list - intervju sa dekanicom Lovorkom Blažević

 • Petak, 10. travanj 2020.

Poštovani, u prilogu donosimo intervju sa našom dekanicom Lovorkom Blažević koji je objavljen u Mljekarkom listu, izdanju za ožujak 2020, te fotoreportažu na temu "Sir iz mišine - tradicija i potencijal razvoja Dalmatinske zagore".

Održavanje nastave na daljinu - Upute za nastavnike

 • Nedjelja, 15. ožujak 2020.

15.3.2020. 21:37

Poštovane kolegice i kolege nastavnici,

od 16. do 28. ožujka 2020. nastava na Veleučilištu "Marko Marulić" u Kninu održavati će se na daljinu. Prva dva dana biti će dani pripreme, a od srijede 18. ožujka nastava će održavati prema objavljenom rasporedu.

Primarni komunikacijski kanal za odvijanje nastave na daljinu je Moodle sustav. Kako sustav koristimo aktivno već više od 10 godina, poznato vam je da svaki nastavnik na stranicama predmeta kojega je nositelj ili ga izvodi komunicira sa studentima i to dvosmjerno.

Održavanje nastave na daljinu - Upute za studente

 • Nedjelja, 15. ožujak 2020.

15.3.2020. 21:33

Poštovane studentice i studenti,

od srijede 18. ožujka do subote 28. ožujka 2020. nastava na Veleučilištu "Marko Marulić" u Kninu održavati će se na daljinu. Nastava na daljinu odvijat će se prema redovitom rasporedu putem Moodle sustava.

Studentima koji nemaju mogućnost pristupanja učenju na daljinu od kuće, omogućit će se boravak i korištenje računala na Veleučilištu ovisno o dostupnim resursima.

Obustava nastave od 16.3.2020.

 • Petak, 13. ožujak 2020.

13.03.2020. - 18:40

Poštovani studenti,

sukladno uputama ministarstva i imajući u vidu pogoršanje epidemiološke situacije vezane uz COVID-19, obavještavamo vas da se u ponedjeljak (16. ožujka 2020.) i utorak (17. ožujak 2020.) nastava na Veleučilištu NEĆE izvoditi.

 Navedena dva dana biti će razdoblje prilagodbe za izvođenje nastave na daljinu o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni.

Korisne obavijesti o Coronavirusu (COVID-19)

 • Petak, 13. ožujak 2020.

13.03.2020. 11:41

Veleučilište je još uvijek otvoreno za studente kako bi sudjelovali na nastavi i pripremali se za ispite. Sve informacije ažurirat će se u skladu s novonastalim situacijama te novim preporukama nadležnih službi.

Najvažniji prioritet Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu je sigurnost i dobrobit naših studenata i zaposlenika. Iako u našem okruženju nema prijavljenih slučajeva COVID-19 odgovornim ponašanjem želimo doprinijeti sprječavanju širenja virusa u našoj zajednici i u društvu općenito.

Održana prva radionica pod nazivom: "Rezidba vinove loze, obrada i gnojidba vinove loze i maslina"

 • Petak, 06. ožujak 2020.

Dana 5. ožujka 2020. godine u prepunoj dvorani na Veleučilištu „Marko Marulić“ u Kninu održana je prva radionica pod nazivom: „Rezidba vinove loze, obrada i gnojidba vinove loze i maslina“.
Predavači prve radionice su priznati stručnjaci iz navedenog područja:
Marko Duvančić, dipl.ing.agr.
Marko Šuste, dipl.ing.agr.
Dekanica Lovorka Blažević, v.pred. pozdravila je sudionike radionice te se iznimno veseli što su sudionici prepoznali kvalitetu radionice. Posebno je pozdravila gdina. Josipa Laću, voditelja Ureda Hrvatske gospodarske komore Knin i predsjednika Gospodarskog vijeća Veleučilišta. Uz dobrodošlicu svima dekanica je istaknula da je posebno veseli dolazak učenika poljoprivredne škole iz Knina. Uputila je riječi zahvale Gradu Drnišu, općinama Unešić, Promina i Ružić, te medijima Radio Knin, Radio Drniš i portalu Huknet1 na medijskoj podršci.

Radionica "Rezidba vinove loze, obrada i gnojidba vinove loze i maslina"

 • Petak, 28. veljača 2020.

Veleučilište „Marko Marulić“ u Kninu vas poziva na prvu u nizu radionica iz područja vinogradarstva i maslinarstva. Prva radionica pod nazivom: „Rezidba vinove loze, obrada i gnojidba vinove loze i maslina“ će se održati 5. ožujka 2020. godine u TCR dvorani Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu s početkom u  16:00 sati.

Gostovanje predstavnika Hrvatske mljekarske udruge

 • Ponedjeljak, 24. veljača 2020.

Dana 18. i 19. veljače ugostili smo drage goste iz „Hrvatske mljekarske udruge“ predsjednicu udruge gospođu Veru Volarić i glavnog i odgovornog urednika časopisa „Mljekarstvo“, „Mlijeko i ja“ i „Mljekarskog lista“. Tijekom posjeta dekanica Veleučilišta zajedno s prodekanicama predstavila je Veleučilište, studijske programe, stručni i znanstveni doprinos Veleučilišta posebice kroz organizaciju prve međunarodne konferencije, izložbe sira i drugih manifestacija, pozitivne primjere suradnje s gospodarstvenicima iz Šibensko – kninske županije, pozitivne primjere studenata koji su nakon završenog studija krenuli u privatne poduzetničke pothvate,  prezentirala uvjete studiranja, prednosti studiranja na Veleučilištu. Pokazali smo i uvjete studiranja kroz vrhunski studentski standard koji se prvenstveno ogleda u novom studentskom domu u neposrednoj blizini Veleučilišta, studentski restoran, moderno opremljene učionice i laboratorije, te vrhunski nastavnički kadar.

Okrugli stol "Klimatske promjene-izazovi za civilnu zaštitu"

 • Ponedjeljak, 24. veljača 2020.

U sklopu obilježavanja Dana civilne zaštite, Služba civilne zaštite Šibenik u suradnji sa Šibensko – kninskom županijom, Gradom Kninom i Veleučilištem "Marko Marulić" u Kninu organizira okrugli stol na temu "Klimatske promjene-izazovi za civilnu zaštitu". Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da sudjelujete na ovom okruglom stolu koji će se održati 25. veljače 2020. godine u Studenskom domu "fra Lujo Marun" (kralja Petra Krešimira IV 22, Knin), s početkom u 10,00 sati.

Posjet Nj.E. g. Ilana Mora, veleposlanika Izraela u Republici Hrvatskoj

 • Petak, 31. siječanj 2020.

Dana 30. siječnja 2020. godine Nj.E. g. Ilan Mor, veleposlanik Izraela u Republici Hrvatskoj posjetio je Veleučilište „Marko Marulić“ u Kninu. U organizaciji Grada Knina i Veleučilišta veleposlanik je održao predavanje studentima Veleučilišta i gospodarstvenicima na temu „From Start up nation to Smart up nation“. Zahvaljujemo Nj. E. g. Ilan Moru na posjeti i zanimljivim predavanjima.

Održana radionica „Ishodi učenja i vrednovanje u visokom obrazovanju"

 • Srijeda, 22. siječanj 2020.

21. siječnja 2020. godine održana je radionica „Ishodi učenja i vrednovanje u visokom obrazovanju". Radionica je ocjenjena više nego izvrsnom ocjenom od strane naših nastavnika. Cilj radionice bila je edukacija nastavnika Veleučilišta i vanjskih suradnika Veleučilišta o metodologiji izrade i unapređenja ishoda učenja studijskih programa i njihovo povezivanje s ishodima učenja pojedinih predmeta . Ova znanja izravno će utjecati na unapređenje kvalitete svih studijskih programa Veleučilišta kroz kontinuiran proces oboljšanja istih. Ovo je treća radionica koja je vođena od strane dr.sc. Marka Turka kojem i ovaj put zahvaljujemo na stručnosti i strpljenju te izvrsnim predavanjima.

Održana radionica na temu metodologije izrade strategije i ostalih strateških dokumenata

 • Srijeda, 22. siječanj 2020.

Održana je dvodnevna radionica na temu metodologije izrade strategije i ostalih strateških dokumenata, kao i poboljšanja sustava osiguravanja kvalitete. Odaziv je bio zadovoljavajući, te su svi sudionici radionice proširili svoja znanja te stekli nove vještine iz područja tema radionice. Zahvaljujemo Agenciji za znanost i visoko obrazovanje i dr.sc. Vesni Dodiković - Jurković, zamjenici ravnateljice Agencije.

Radionica - sustav osiguravanja kvalitete

 • Četvrtak, 09. siječanj 2020.

Dana 14. i 15. siječnja 2020. godine  u TCR dvorani održat će se dvodnevna radionica na temu izrade strategije i unutarnjeg osiguravanja kvalitete.

U okviru radionice dr.sc. Vesna Dodiković – Jurković, zamjenica ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje održati će sastanak sa svim članovima Stručnog vijeća Veleučilišta u ponedjeljak 14. siječnja 2020. godine u 12.00 sati.

Obavijest za promovente

 • Četvrtak, 05. prosinac 2019.

Poštovani, čast nam je pozvati Vas na svečanu promociju stručnih preddiplomskih prvostupnika  i stručnih diplomskih specijalista Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu,  koja će se održati dana 19. prosinca 2019. godine u 13:00 sati u studentskom domu „Fra Lujo Marun“ (multimedijalna dvorana), Krešimirova 22, Knin. Okupljanje  stručnih prvostupnika i stručnih specijalista u studentskom domu „Fra Lujo Marun“ (multimedijalna dvorana) predviđeno je najkasnije  do 11:00 sati, radi uvježbavanja protokola.

Pretraživanje