Novosti

Predstavljanje Veleučilište na 10. Festivalu sira - Drniš 2019.

 • Ponedjeljak, 17. lipanj 2019.

Veleučilište "Marko Marulić" u Kninu predstavilo se na ovogodišnjem 10. Festivalu sira - Drniš 2019. u Drnišu. Ured HGK za područja posebne državne skrbi u Kninu, uz suorganizatora Grad Drniš, a pod pokroviteljstvom Šibensko-kninske županije, i ove godine organizirali su 10. Festival sira - Drniš 2019., koji se održao 14. lipnja. u 17 sati na glavnome gradskom trgu Poljana u Drnišu.

Obavijest o zaprimanju eRačuna

 • Ponedjeljak, 17. lipanj 2019.

Sukladno Zakonu o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi (Narodne novine broj 94/18;https://www.zakon.hr/z/1163/Zakon-o-elektroni%C4%8Dkom-izdavanju-ra%C4%8Duna-u-javnoj-nabavi) te Direktivi Europskog parlamenta 2014/55/EU, od 01.srpnja 2019. Veleučilište „Marko Marulić“ u Kninu je obvezan zaprimati isključivo elektroničke račune za sve Ugovore koji podliježu Zakonu o javnoj nabavi i to u formatu propisanom EU normom o standardizaciji eRačuna. Ovo se odnosi na sve robe, radove i usluge bez obzira radi li se o postupcima javne nabave male i velike vrijednosti ili o postupcima jednostavne nabave.

Obilježena 14. obljetnica utemeljenja Veleučilišta

 • Srijeda, 12. lipanj 2019.

Kninsko Veleučilište Marka Marulića je danas, svečanom sjednicom Stručnoga vijeća, proslavilo 14. obljetnicu utemeljenja, izvijestio je HRT Radio Knin.
Dekanica Veleučilišta Lovorka Blažević u svojem je govoru podsjetila na brojne projekte koje ova ustanova provodi. Istaknula je važnost osnivanja Gospodarskoga vijeća te potpisivanje sporazuma s Ministarstvom obrazovanja o nastavku financiranja iduće 4 godine, kao i nedavno obnovljenu reakreditaciju.

Objava kandidatura i programa rada za izbor dekana Veleučilišta

 • Četvrtak, 30. svibanj 2019.

Nakon pregleda natječajne dokumentacije Povjerenstvo za prikupljanje pristiglih prijava i utvrđivanje pravovaljanosti prijava pristupnika za izbor dekana Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu utvrdilo je da sljedeći kandidati zadovoljavaju uvjete iz Natječaja za izbor dekana Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu i to prijava kandidata:Dr. sc. Marijane Drinovac Topalović, v. pred., Mr. Ante Gugića, v. pred., Lovorke Blažević, v. pred.

Potpisani ugovori o programskom financiranju s javnim veleučilištima i visokim školama

 • Četvrtak, 30. svibanj 2019.

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja potpisani su ugovori o programskom financiranju u ak. godinama 2018./2019., 2019./2020., 2020./2021. i 2021./2022. s javnim veleučilištima i visokim školama u RH. Ministrica prof. dr. sc. Blaženka Divjak potpisala je četverogodišnje ugovore o programskom financiranju s čelnicima javnih veleučilišta i visokih škola.

Javno predavanje na temu „BIOSTIMULATORI U POLJOPRIVREDNOJ PROIZVODNJI – REZULTATI PRIMJENE I TRENDOVI RAZVOJA TEHNOLOGIJE“

 • Utorak, 28. svibanj 2019.

Pozivaju se svi zainteresirani da prisustvuju javnom predavanju koje će održati Igor Gomezelj, dipl.ing.agr, MBA, na Veleučilištu „Marko Marulić“ u Kninu. Javno predavanje na temu „BIOSTIMULATORI U POLJOPRIVREDNOJ PROIZVODNJI – REZULTATI PRIMJENE I TRENDOVI RAZVOJA TEHNOLOGIJE“,  održat će se u četvrtak, 6. lipnja 2019. godine s početkom u 10:00 sati u TCR dvorani.

Održan sastanak novog saziva Gospodarskog vijeća Veleučilišta "Marko Marulić"

 • Ponedjeljak, 27. svibanj 2019.

Dana 24. svibnja 2019. godine održan je sastanak novog saziva Gospodarskog vijeća Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu, temeljem odluke Stručnog vijeća Veleučilišta. Dekanica Veleučilišta Lovorka Blažević, univ.spec.oec, v.pred. pozdravila je nove članove Gospodarskog vijeća Veleučilišta te zahvalila svima na spremnosti na suradnju sa Veleučilištem.

Studenti Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu sudjelovali su na 3. Hrvatskom ruralnom parlamentu

 • Ponedjeljak, 27. svibanj 2019.

Studenti Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu sudjelovali su na 3. Hrvatskom ruralnom parlamentu u organizaciji Hrvatske mreže za ruralni razvoj i Ministarstva poljoprivrede/Mreže za ruralni razvoj, koji se održao od 20.-23. svibnja 2019. u Vodicama i Tisnom. Suorganizator je bio LAG More 249, a domaćini Općina Tisno i Grad Vodice.
Središnja tema ovogodišnjeg parlamenta bila su 'Pametna sela', a dotaknula se i digitalizacija u poljoprivredi, budućnosti Zajedničke poljoprivredne politike te strateškog plana za razdoblje nakon 2020. godine. U svim tim događanjima su sudjelovali i naši studenti: Ivna Podrug, Lucija Jurić, Marija Lizatović, Marko Sentić , koji su volontirali i pomagali u održavanju tako svečanog i velikog događaja.

Natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima u ak. god 2018./2019.

 • Petak, 24. svibanj 2019.

Veleučilište „Marko Marulić“ u Kninu raspisuje Natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima Veleučilišta  „Marko Marulić“ u Kninu za akademsku godinu 2018./2019.
Stipendija je namijenjena studentima Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu u kategorijama: izvrsnost i socio-ekonomski status. Godišnji iznos jedne stipendije iznosi 10.000,00 kn za 1. kategoriju i 10.000,00 kn za 2. kategoriju. Veleučilište „Marko Marulić“ u Kninu dodjeljuje ukupno osam (8) stipendija i to tri (3) najboljim studentima na biotehničkim i društvenim studijima te pet (5) studentima posebnog socio-ekonomskog statusa sukladno tablicama.

Održano predavanje na temu "Od ideje do realizacije poduzetničkog projekta u turizmu“

 • Četvrtak, 23. svibanj 2019.

Dana 30. travnja 2019. godine na Veleučilištu „Marko Marulić“ u Kninu održano je predavanje na temu  "Od ideje do realizacije poduzetničkog projekta u turizmu“  dr.sc. Tatjane Gredičak, kao pozvani gost predavač, u sklopu predavanja kolegija Poduzetnička infrastruktura za studente  Stručnog studija Trgovinsko poslovanje s poduzetništvom, usmjerenje Trgovinsko poslovanje i Malo poduzetništvo. Gđa. Gredičak zaposlena je u Ministarstvu turizma Republike Hrvatske i predstavila je suvremene mogućnosti i okolnosti za ostvarenje poslovnog poduhvata u turizmu.

Održano predavanje u organizaciji Alumni kluba i Studentskog zbora na temu Erasmus+

 • Utorak, 21. svibanj 2019.

Dana 14.5.2019. u organizaciji Alumni kluba i Studentskog zbora Veleučilišta Marko Marulić v.pred. Zoran Maričić Erasmus koordinator održao je informativno predavanje na temu Erasmus +. Željana Bjelja bivša studentica Veleučilišta „Marko Marulić“ kao i Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dobitnica Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu za znanstveni rad iz područja biotehničkih znanosti,  sa studentima je podjelila svoja  izvrsna i vrlo interesantna iskustva sa čak 5 međunarodnih razmjena.

Pretraživanje