ePrivacy and GPDR Cookie Consent by CookieConsent.com
MOODLE     Studomat     STUDENTSKA SLUŽBA     Upisi     WEBMAIL     KONFERENCIJA     HOSTEL         HR   •   EN

Eduroam WLAN infrastruktura

eduroam™ (education roaming) je roaming-usluga zamišljena pod okriljem europske udruge akademskih i istraživačkih mreža (TERENA) i ostvarena kroz međunarodni projekt GÉANT.

Usluga eduroam je sigurna, jednostavna i za krajnjeg korisnika potpuno besplatna usluga pristupa Internetu. Namjenjena je korisnicima iz sustava znanosti i obrazovanja.
Trenutno je dostupna na brojnim lokacijama u Hrvatskoj te na više od 10000 lokacija diljem svijeta.

Na bežičnu mrežu SSID-a "eduroam"  na lokaciji Veleučilište "Marko Marulić" u Kninu mogu se priključiti svi korisniici koji posjeduju važeći AAI@EduHr elektronički identitet, kao i gostujući korisnici iz inozemstva, čije matične ustanove su članice Eduroam sustava. Detaljne podatke o članicama Eduroam sustava možete pronaći na www.eduroam.org

Postupak konfiguracije uređaja (prijenosnika, računala, pametnog telefona) opisan je na linku installer.eduroam.hr, gdje se mogu preuzeti prekonfigurirani softverski paketi za najčešće korištene operativne sustave i platforme. Za prijavu na Installer potrebno se prijaviti sa važećim AAI@EduHr korisničkim identitetom.

Za sve korisnike koji nisu u mogućnosti ili ne žele koristiti installer, detaljne informacije za konfiguraciju mrežnih postavki mogu pronaći na slijedećem linku.


eduroam™ infrastruktura u gradu Kninu dostupna je na lokacijama:

  • Veleučilište "Marko Marulić" u Kninu, Kralja Petra Krešimira IV 30.
  • Studentski dom "fra Lujo Marun", Kralja Petra Krešimira IV 22.

 

KONTAKT

 

  Adresa: Petra Krešimira IV 30, 22300 Knin

  Tel: +385 (22) 664 450

  Email: info@veleknin.hr

OIB:   13664089430

IBAN:   HR7424070001100148180

SWIFT:   OTPVHR2X